Regija

Najveći povratnici 2022. godine: Uspješno se vratili se nakon 4 godine pauze!

Matej Batinić, Marko Martinjak, Ivica Bačurin

 Screenshot (Youtube, Profiboxing.cz, Official Bkb, Podcast Inkubator)
Mjesto im je i dalje u vrhu

Trojica hrvatskih boraca uspješno su se vratili na scenu nakon četiri godine pauze. To su redom Marko Martinjak koji je prošli vikend osvojio naslov svjetskog prvaka u boksu bez rukavica, zatim Ivica Bačurin koji je već zaredao dvije pobjede ove godine, a idući vikend ide po treću, te Matej Batinić koji se vratio nokautom prvoj rundi u sklopu FNC 8 priredbe koja se održala prošlog mjeseca.

Najveći uspjeh napravio je Marko Martinjak, koji je vratio pojas u svoje vlasništvo. Martinjak je taj isti pojas osvojio prije pola desetljeća, te ga branio nekoliko puta, no onda se povukao i pojas mu je oduzet radi neaktivnosti. Nakon četiri godine, tj. prije tri mjeseca, Marko se okušao u trenerskim vodama, te renirao svog pulena Luku Zebeca za njegov BKB debi, što je na kraju u njemu vratilo strast za borbama te se odlučio i sam vratiti u ring. Odmah u prvoj borbi bacili su ga u vatru čime je dobio priliku vratiti pojas koji nikada nije izgubio u svoje ruke. Borba je potrajala tri runde, a Marko je u Hrvatsku ponovno donio pojas svjetskog prvaka u boksu bez rukavica.

Ivica Bačurin je jedan od onih boksača koji se stvarno borio samo s najboljima u svojoj dugoj karijeri. Rukavice je ukrstio s najvećim imenima današnjeg boksa kao što su Joe Joyce, Dillian Whyte, Carlos Takam, Tom Schwarz i danas umirovljeni Tony Bellew, a većinu ih je dobrano namučio. Umirovio se 2018. godine, no prije tri mjeseca se vratio u ring. Prva dva protivnika poslužila su mu za zagrijavanje nakon duge pauze, a vidjet ćemo kakav će izbor protivnika biti u narednim borbama.

Jedan od najvećih hrvatskih MMA talenata vratio se također nakon četiri godine pauze. Od 2010. do 2014. godine Matej se proslavio u "Croatian MMA League", te došao do ‘scora‘ od 14-1. Iduće četiri godine uslijedio je pad, te je izgubio četiri od pet narednih borbi. Prije mjesec dana vratio se na povratničke staze te nakon četiri godine odsutnosti upisao pobjedu nokautom u prvoj rundi u sklopu FNC 8 priredbe. Vjerujemo kako je konačno došao na svoje, te od njega u idućoj godini očekujemo velike stvari.

Linker
14. travanj 2024 03:12