Regija

Neporaženi Hrvatski srednjaš nakon dugo vremena u akciji: Ćosić u Njemačkoj traži 7-0!

Ivan Ćosić
 GMC
Neporaženi mladi hrvatski MMA borac Ivan Ćosić će 7. ožujka, na 24. priredbi njemačke promocije GMC, ukrstiti rukavice s Nijemcem Julianom Pennantom. Ćosiću su tek 22 godine, a već ima 6-0 u profesionalnoj MMA karijeri.

No, nije porgrešno reći, proučavajući dosadašnje protivnike ovog člana UFD Gyma iz Duesseldorfa, da bi mu meč protiv Pennanta trebao biti jedan od najzahtjevnijih u karijeri. Posljednji put smo 22-godišnjeg Hrvata u akciji gledali još u listopadu 2018. kada je svladao Beknazara Kainazara na priredbi u Rusiji. Kirgistanac je stradao prisiljavanjem na predaju u prvoj rundi, da budemo precizniji...morao je predati nakon gušenja "giljotinom". U pet od šest dosadašnjih nastupa Ćosić je slavio prekidom, a već na startu karijere je svladao dva hrvatska veterana Zorana Đođa i Hrvoja Martića. U 2019. ga nismo gledali u akciji.

Za razliku od Ćosića, kojem će ovo biti prvi nastup za njemački GMC, Pennant je član te promocije još od 2018. godine i tamo je sakupio dvije pobjede i poraz. U zadnjem nastupu je slavio protiv Danijela Aranđelović "Boyke". Bilo je to u lipnju ove godine što je njegov profi "score" podignulo na 4-1.

Linker
12. travanj 2024 11:03