Regija

Neporaženi srpski borac velter kategorije na korak do UFC-a

Uroš Medić
 screenshot
Srpski MMA borac Uroš Medić izborio je priliku za nastup u novoj seriji UFC-ovog Contender Seriesa

Uroš Medić 27-godišnji je borac rođen u Novom Sadu, koji je putem potrage za uspjehom preselio u Alasku, gdje trenira u Anchorage Brazilian Jiu Jitsu dvorani te je posljednja četiri nastupa odradio u Alaska Fighting Championship promociji. Bori se u velter kategoriji, vlasnik je omjera 5-0 te je sve pobjede ostvario prekidom. Upravo su impresivni rezultati u AFC-u, kako otkriva informacija koju donosi Triangle, doveli do poziva u Contender Series, gdje će se boriti za ugovor s UFC-om.

Medić bi trebao nastupiti već u prvoj epizodi koja će se uživo emitirati 4. kolovoza. UFC je najavio kako će tijekom ovotjedne Fight Night priredbe objaviti kompletne popise borbi za prvih nekoliko priredbi pa ćemo tako saznati i tko će biti protivnik još jednom srpskom borcu koji će putem ovog showa pokušati postati dijelom najveće svjetske MMA promocije. Tijekom prošle sezone to su uspjela dvojica, Aleksa Čamur i Duško Todorović.

Contender Series format natjecanja donosi pet borbi, nakon kojih Dana White osobno, uz pomoć UFC-ovih matchmakera, bira kome će dodijeliti ugovor. Sama pobjeda ga ne osigurava, nego je potrebno pokazati više od toga, odnosno atraktivnost i želju za završavanjem borbi. White je do sada, po epizodi, najčešće slijedio praksu dodjeljivanja dva ili tri ugovora, no bilo je slučajeva i kada bi se nagradilo više boraca.

Linker
24. travanj 2024 20:05