Regija

‘Nije moj problem što Vaso jede, pije okolo i nije profesionalac. Jedva čekam da mu skinem glavu s ramena‘

 RANKO SUVAR Cropix
Razgovarali smo s ‘Nitrom‘ nakon službenog predstavljanja Fight of Nations reality showa

Najbolja MMA organizacija u ovom dijelu Europe Fight Nation Championship (FNC) predstavila je reality show "Fight of Nations: Put do pobjede" koji će s emitiranjem krenuti u subotu, 27. srpnja. Koncept cijelog showa vrlo je jednostavan, tim Hrvatska protiv tima Srbije, četiri borca sa svake strane i treneri koji ih vode, žive zajedno u vili i treniraju, međusobno se bore, a pobjednik potpisuje ugovor s organizacijom u vrijednosti od 10.000 eura.

Trener hrvatskog tima jedan je od najboljih boraca Lijepe Naše, 32-godišnji Zagrepčanin Filip Pejić, s kojim smo porazgovarali nakon predstavljanja ovog realityja. Za početak nam je otkrio kako mu leži trenerski dio posla s kojim se do snimanja nije imao prilike susretati, a sve je usput povezao s kvartom u kojem živi, gdje ima puno mladih koji su savršeni za ovaj sport.

"Dobro sam se snašao u trenerskom dijelu posla i vidim se u tome kada završim s aktivnom borilačkom karijerom. Sve to ćete vidjeti u epizodama realityja, puno sam se bolje snašao nego moj protivnik. Dubrava je puna talenata, netko treba postati prvak, a naći ćemo ga tamo", započeo je "Nitro".

‘Pred ovim momcima su velike karijere‘

U ovom slučaju, njegov protivnik je Crnogorac Vaso Bakočević (34). On je bio glavni trener tima Srbija i upravo će on odmjeriti snage s Pejićem u finalu, 7. rujna na FNC 19 priredbi u pulskoj Areni. Bakočević, nadimka "Psiho", na glasu je kao borac zle naravi, a i s Pejićem je u prošlosti bilo "zle krvi", no, sada su proveli određeno vrijeme zajedno pa nas je zanimalo kako sada gleda na njega.

"Mogu reći da on uopće nije pokvaren čovjek, voli se zafrkavati i opušten je. Ne može se reći da je loš lik... Ipak, stoji mi na putu, moram se vratiti na pobjedničke staze. On govori da je najgori protivnik kojeg sam mogao dobiti, dok ja tvrdim suprotno. Došao mi je u jako dobrom trenutku karijere."

Pejićev tim čine četiri mlada borca: Fran Luka Đurić, Marko Ančić, Erik Pletikos i Petar Mujkanović. Prva dvojica treniraju u istoj dvorani kao i Pejić (American Top Team Zagreb), a za njih kaže da su predodređeni za uspjeh.

image

Fran Luka Đurić, Filip Pejić i Marko Ančić

RANKO SUVAR Cropix

"Puno sam toga već prošao i mogu reći da imamo potencijale, svaki dan živim i treniram s Đurićem i Ančićem, stvarno su posvećeni sportu, u potpunosti su ‘unutra‘ i nema tu priče, velike karijere su pred njima."

S druge strane, Pletikosa i Mujkanovića nije poznavao toliko dobro prije snimanja.

"Uspio sam tempirati da provedem neko vrijeme i s njima, ali i dalje ih nisam imao prilike toliko dobro upoznati, Pletikosa nisam imao prilike vidjeti u borbama, a Mujkanović je dao što je dao, pokazao je da ima potencijala, ali mora puno raditi na sebi", rekao je, a onda otkrio jesu li ga slušali i kazao što je jedino pravo mjerilo te bocnuo svog protivnika.

‘On ima problem, ne ja‘

"Neki da, neki ne. Meni je najbitnije bilo da me slušaju u kavezu, lako za sve ostalo... Sve je super kad se ne odvijaju borbe, možemo se ponašati kako god, ali kavez je jedino mjerilo. Sve Vasine izjave prije mečeva su mi nebitne, samo se nasmijem. Znam da kada uđemo u kavez, mijaukat će kada ga udarim", rekao je.

Kao što smo već napomenuli, borba Pejića i Bakočevića održat će se 7. rujna u Puli. Ono što ovu borbu čini zanimljivom su stilovi ovih boraca - i jedan i drugi preferiraju borbu na nogama, vole se potući te se nekako čini da bi sve moglo biti riješeno upravo nokautom, što bi volio i sam Pejić.

"A, gle, ja bih volio da on padne. Moram biti pametan da postignem to, nimalo ga ne podcjenjujem, ali mislim da je on taj koji će pasti."

image
RANKO SUVAR Cropix

Bakočević je u svibnju izjavio da bi mogao postojati problem oko kilaže u ovoj borbi jer je "Nitro" puno lakši od njega. Ipak, Pejić nas uvjerava da problema te prirode neće biti, barem s njegove strane. Možda s druge i hoće:

"Ta izjava je datirala iz vremena kada sam imao u planu ponovno se boriti u perolakoj kategoriji (do 66 kilograma). Ako ćemo realno, priče da ćemo imati problema oko težine drže vodu samo zato što on ima problema s tim. Mi smo se već odavno dogovorili da ćemo se boriti u međukategoriji do 75 kilograma, a njegov je problem što jede, pije okolo i nije profesionalac, nije moj. Jedini moj problem jest što ne mogu dočekati tu subotu, 7. rujna da mu skinem glavu s ramena."

Da se borim na svemirskom brodu, moram biti miran i staložen

Ova borba odvit će se u posebnom ambijentu. Mjesto radnje je, kao što smo već spomenuli, Arena Pula, mjesto gdje su se davno borili gladijatora, a sada će to biti poprište bitaka modernih gladijatora. Takav ambijent zasigurno utječe na borce, ali Pejić nas uvjerava da ga to neće omesti te je ponovno iskoristio priliku bocnuti svog protivnika.

"Da se borim na svemirskom brodu, moram biti miran i staložen, nema više ludila kao prije. Ništa me ne smije poljuljati, ako će se to dogoditi njemu, još bolje, samo će prije ležati na podu."

Pejićev timski kolega, Ivan Erslan (32) potpisao je za UFC

Hrvatska je nedavno dobila još jednog borca u najjačoj svjetskoj organizaciji, UFC-u. Riječ je o Ivanu Erslanu, najboljem hrvatskom poluteškašu i Pejićevom velikom prijatelju.

"On mi je kao brat, imamo drugačiji odnos nego drugi ljudi i pao mi je kamen sa srca kada sam vidio da je potpisao jer znam koliko radi i koliko je dao sebe u ovaj sport. Pustio sam suzu od sreće kad sam saznao za sve. Napokon je došao tamo gdje je priželjkivao, bila mu je želja doći do vrha i oprobati se s najjačima na svijetu."

Prvi protivnik bit će mu moldavski borac, Ion Cuțelaba (30), koji ima dosta iskustva u UFC-u, čak 16 borbi, no Pejić i dalje smatra da Erslan neće imati pretežak zadatak.

"Pobjediv je i to vrlo lako, dosta je napastan i ako će Ivan raditi kao na treninzima, neće imati nikakvih problema. Ipak, sve ovisi kakav mu bude dan, što je rekao ovaj ludi Vaso, možeš se spremati mjesecima, dođe ti loš dan kada ne treba i sve pada u vodu."

Linker
30. srpanj 2024 20:04