Regija

Nikola Filipović upisao novu pobjedu u Gloryju te postao rezerva u turniru četvorice

Nikola Filipović

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Možda dobije priliku sudjelovati u finalu

Započeo je Glory 87 event u kojem se odvija turnir teške kategorije, kao i druge zanimljive borbe. U polufinalnim dvobojima teške kategorije suočit će se Uku Jürjendal protiv Martina Terpstra, te Mohamed Amine protiv Bahrama Rajabzadeha. Pobjednici četvrtfinalnih dvoboja naći će se u glavnoj borbi večeri u finalnom dvoboju.

No svaki turnir ipak ima i rezervnu borbu ukoliko se netko od glavnih aktera ozljedi da se turnir ipak može nastaviti. Rezervna borba turnira zanimljiva je jer se u njoj borio srpski borac Nikola Filipović protiv Cristiana Ristea. Nikola je tako večeras upisao pobjedu podjeljenom sudačkom odlukom, te je sada u mogucnosti boriti se u finalu ukoliko se netko od aktera glavne borbe večeri ozljedi. Nikola je pod okriljem Gloryja već odradio jedan meč i upisao pobjedu protiv Fabia Kwasija većinskom sudačkom odlukom, a sada tri mjeseca nakon upisao je novu pobjedu.

Pobjednik ovog turnira dobit će mogućnost zauzeti posljednje mjesto u velikom teškaškom Grand Prix turniru četvorice gdje je glavna nagrada 500 tisuća dolara. U kasnijim satima nakon plufinalnih borbi saznat ćemo hoće li Nikola uskočiti u finalnu borbu kao zamjena ili ne.

Od ostalih borbi valja izdvojiti Murthela Groenharta koji se bori protiv rastuće njemačke zvijezde Cihada Akipa u bitci iskustva protiv mladosti, zatim Michaela Boapeaha koji revanšira Sergeju Braunu.

Linker
27. travanj 2024 02:53