Regija

Nikola Joksović opravdao ulogu favorita: Završio je Savu Lazića i obranio pojas FNC-ovog prvaka!

Nikola Joksović

 Screenshot/Voyo
Savo je pružao solidan otpor, no čim je pokazao prve znakove umora - prvak ga je završio

Nakon što su se u Pioniru spustile tenzije izazvane prethodnim okršajem Francisca Barrija i Vase Bakočevića, red je došao na glavnu borbu večeri - između Nikole Joksovića i Save Lazića. Savo je aktualnom prvaku FNC-ove velter divizije pružao solidan otpor, no čim je, u drugoj rundi, pokazao prve znakove umora - Joksović ga je kaznio i završio, te tako obranio pojas prvaka i nanovo demonstrirao borilačku klasu.

Zauzeo je Joksović sredinu ringa na samom otvaranju prve runde, no cijela uvodna minuta protekla je u međusobnom ispitivanju snaga. Radio je Joksović pasivni pritisak, bez konkretnih napada, a onda je pogodio jedan "middle kick", na što mu je Savo uzvratio prednjim direktom. Vidjeli smo potom novu ofenzivu ručnim tehnikama od strane Lazića u vidu kombinacije krošea i aperkata, a potom je Joksović pokušaio prenijeti "igru" u parter. Srušio je Lazića, ali se borac i trener Fight Companyja ubrzo podigao, a potom je uzvratio istom mjerom - bacivši protivnika. Joksović se također uspio dići, a minutu i pol prije kraja obojica su nehotično pala, no Joksović je završio u gornjoj poziciji i uputio nekoliko udaraca, ali Savo se ponovno digao i izašao iz potencijalno vrlo neugodne situacije. Uslijedila je potom sekvenca na žici, Joksović je pritiskao Lazića i udarao ga koljenima, a potom se fokus vratio na središte kaveza, ali u ponešto slabijem tempu i bez konkretnijih pokušaja s jedne i druge strane.

Joksović je nešto odlučnije otvorio drugu rundu, no na svaki njegov napad Savo je vraćao kontrom. Nakon četrdesetak sekundi druge dionice Savo je pogodio dobar aperkat, a potom je i Joksović uzvratio serijom udaraca. Uspio je Lazić ponovno srušiti protivnika nakon otprilike minutu i pol borbe, ali Joksović se ekspresno pridigao bez većih problema. Na ulazu u treću minutu Joksović je pogodio Lazića laktom, a potom je povezao desni kroše i lijevi aperkat. U tim su se trenucima iz Lazićevog govora tijela mogli iščitati jasni znakovi umora, a bio je to znak za svježijeg Joksovića da krene po završnicu. Minutu i 45 sekundi prije kraja druge dionice, Joksović je srušio Lazića, uzeo mu leđa, zaključao hvat i završio ga "rear naked chokeom".

Bila je to 13. pobjeda u profesionalnoj karijeri za Joksovića (uz jedan pretrpljeni poraz) i prva obrana FNC-ove titule nakon što je pojas osvojio protiv Marka Kisiča početkom rujna na FNC 11 priredbi u pulskoj Areni. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se dalje razvijati karijera predstavnika BK Car Dušan Silni, odnosno tko će mu sljedeći izaći na megdan. Laziću je, s druge strane, ovo bio sedmi poraz u karijeri (uz 11 pobjeda), prvi nakon što je početkom rujna prošle godine nokautirao Ivicu Truščeka.

Linker
29. travanj 2024 06:26