Regija

Nikolina Ćaćić i Luka Plantić novčano nagrađeni, boksačka reprezentacija dobila novog izbornika

Zagreb, 090621.
Zracna luka Franjo Tudjman.
Hrvatski boksacki reprezentativci vratili su se s olimpijskih kvalifikacija, pa im je priredjen prigodni docek i konferencija za medije.
Na fotografiji: Nikolina Cacic, Luka Plantic i Marija Malenica
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
Novi izbornik hrvatske boksačke reprezentacije postao je Kristijan Hodak

Na danas održanoj redovnoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza birali su se izbornici po dobnim skupinama za sljedeća natjecanja. Glavna vijest je da je došlo do promjene u seniorskoj, gdje se s izborničke pozicije povukao Dorijan Čalić.

"Poštovani,

Obavještavam Vas da više nisam u stanju obnašati ulogu izbornika zbog klupskih i privatnih razloga. Zahvaljujem na dosadašnjem ukazanom povjerenju. Sportski pozdrav", glasio je tekst Čalićeve ostavke.

On će u reprezentaciji ostati na poziciji trenera, dok je novi izbornik postao Kristijan Hodak iz BK Rijeka, trener koji je na posljednjem državnom prvenstvu imao jednog prvaka, Mattea Komadinu i jednog viceprvaka, Mateja Uremovića, a u svom klubu ima i reprezentativca Petra Cetinića.

Izbornik juniorske reprezentacije u idućem će razdoblju biti Zoran Kralj ml., a trener Hasan Yousef. Kadete i mlađe kadete birat će Niko Marketin uz pomoć Mateja Markovića.

Osim toga, savez je odlučio nagraditi naše olimpijce. Nikolina Ćaćić i Luka Plantić za uspješan prolazak kvalifikacija u Parizu i plasman na Olimpijske igre u Tokiju nagrađeni su od HBS-a svaki s po deset tisuća kuna.

Linker
18. travanj 2024 23:48