Regija

Nova SBC borba za mladog nokautera: Mario Žgela u Novom Sadu protiv opakog Brazilca

Mario Žgela s timom
 SBC
Sve je bolji, kvalitetniji i zanimljiviji program SBC 25 priredbe, koju će srpska MMA promocija održati 7. prosinca u Novom Sadu. Na najveću SBC priredbu do sada, za koju je već najavljeno čak pet borbi za titulu, dolazi i jedan od najvećih MMA potencijala u Hrvatskoj, Mario Žgela. On će svoju četvrtu borbu u promociji odraditi protiv do sada najtežeg protivnika, Givaga "Gibe" Francisca iz Brazila.

Nakon što je SBC s promocijom svoje nove priredbe krenuo najavama borbi za titulu u poluteškoj (Falcao vs. Pokrajac), srednjoj (Jurković vs. Fernandes), velteru (Kanchev vs. Vieira), lakoj (Loureira vs. Maksimović) i muha kategoriji (Reis de Souza vs. Shanavazov) te još nekoliko vrlo zanimljivih mečeva poznatih regionalnih boraca, najavljena je još jedna borba koja bi trebala biti posebno zanimljiva hrvatskim MMA fanovima.

Nakon što je početkom ljeta impresionirao pobjedom protiv Milana Bodonjija na SBC 22 priredbi, kojom je došao do profesionalnog omjera 3-1, Mario Žgela krenut će po svoju četvrtu pobjedu u četvrtom nastupu u promociji. Ovaj 22-godišnji borac iz Vinkovaca svoj je jedini poraz doživio u svom prvom nastupu uopće. Dogodilo se to krajem 2017. godine, također na SBC-u, kad je unatoč tome što je tad ozbiljno trenirao tek nešto manje od tri mjeseca, dogurao do sudačke odluke protiv jednog od najboljih boraca u Srbiji, Vlade Filipovića. Svoj talent potvrdio je s tri pobjede prekidom nakon toga, od čega su one nam Austrijancem Mariom Denggom te nad Bodonjijem došle ove godine. Žgela je svakako jedan od najvećih MMA talenata u Hrvatskoj, unatoč tome što dolazi iz malog kluba (Valens Vinkovci) koji osim njega ima tek jednog profesionalca (Vlado Neferanović).

Hrvatski poluteškaš morat će svoj spomenuti talent potvrditi protiv Givaga "Gibe" Francisca (7-4), brazilskog 27-godišnjaka, koji se već borio protiv mnogih poznatih imena, ali je isto tako prošle godine napao titulu SBC prvaka srednje kategorije, kad je poražen od Stefana Sekulića, danas UFC borca. Ovo će mu tako biti druga SBC borba, a ovim putem iz srednje prelazi u polutešku kategoriju. Iako tako što nije službeno najavljeno, nikoga ne bi trebalo začuditi ako pobjednik ove borbe dobije priliku postati idući izazivač poluteške kategorije, za čiji će se pojas borba također održati na ovoj priredbi, i to u njenom "main eventu".

Ako se do sada niste upoznali s onim što može Mario Žgela, OVDJE možete pogledati njegovu ovogodišnju borbu iz Bačke Palanke (na 1:06:00), dok se ispod teksta nalazi i njegova pobjeda nad vrlo dobrim austrijskim borcem, Mariom Denggom. Njemu je Žgela već u samom početku borbe dislocirao vilicu.

Serbian Battle Championship spreman je ponuditi svojoj publici jedan od najvećih MMA spektakla neke domaće promocije do sada.

Linker
14. travanj 2024 15:12