Regija

Novi hrvatski borac u KSW-u! Karlo Caput nastupa već za vikend: 'Ovo se ne odbija!'

Karlo Caput
 Niksa Duper / CROPIX
"Nije me zanimalo ni tko je suparnik, ni u kojem se gradu borim..."

Karlo Caput novi je član KSW-a te će se već ove subote u Varšavi boriti protiv Poljaka Macieja Kazieczka, čiji je nesuđeni protivnik Marian Ziolkowski preseljen u glavnu borbu večeri KSW 54 eventa te će se on za pojas lake kategorije obračunati s aktualnim prvakom Mateuszom Gamrotom.

KSW je na ovu promjenu bio prisiljen zbog ozljede Shamila Musaeva koji se u posljednji trenutak morao povući s priredbe.

- Odmah sam prihvatio. Nisam znao kad su me nazvali ni gdje trebam doći, ni tko je suparnik, ništa, ali taj poziv se ne odbija! - rekao je Caput za Dubrovački vjesnik.

Karlo se nije borio već više od godinu dana. Iza njega je karijera koja broji osam pobjeda, dok u onom devetom profesionalnom nastupu nije uspio slaviti protiv Extreme Fighting Championship prvaka Igeua Kabese.

Povratak na pobjedničke staze ovaj će borac iz dubrovačkog Gladiatora tražiti protiv suparnika iza kojeg je 6-1 omjer. Kazieczko je posljednji put u KSW-ovom kavezu viđen u prosincu prošle godine kada je nokautirao Michaela Duboisa za svoju treću pobjedu u nizu.

- Trebao sam novu borbu imati u travnju ove godine, ali je ona otpala zbog koronavirusa. Zatim sam se trebao boriti prije neki dan, ali jutro prije vaganja moj je suparnik otkazao nastup, te sam ostao i bez te borbe. Najvažnije, non stop sam u treningu. Spreman sam. Naučio sam dosta i iz tog prvog poraza - dodao je Konavljanin.

Međutim, niti u jednom trenutku nije dvojio kada je stigla ponuda iz KSW-a.

- Svi znaju što je KSW, i kad su me nazvali, pitali jesam li spreman uskočiti kao zamjena, nije me zanimalo ni tko je suparnik, ni u kojem se gradu borim, niti činjenica kako je to kategorija iznad moje... Odmah sam prihvatio poziv jer je to KSW. Sad, kad su mi potvrdili da su me izabrali, sjest ću s ekipom iz kluba te pogledati kakav je suparnik, što treba napraviti, na što treba pripaziti, a sve kako bi opravdao poziv - zaključio je Caput u razgovoru za Dubrovački vjesnik.

Privatna arhiva
Dražen Forgač i Karlo Caput

Linker
15. travanj 2024 13:44