Regija

Odličan regionalni dvoboj dva velika MMA talenta: Caput vs. Vila na FNC-u 3

Vila vs. Caput
 Ilustracija
Treća priredba hrvatske borilačke promocije Fight Nation Championship (FNC) će se održati 25. travnja u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Nakon dva uvodna eventa, koja smo pratili iz dvorane American Top Teama Zagreb, a koja su polučila priličan uspjeh, organizatori su se odlučili za izlazak na veću pozornicu i dvoranu s mnogo većim kapacitetom.

Jedan od mečeva koji će zasigurno izazvati dosta zanimanja regionalne javnosti je obračun između Dubrovčana Karla Caputa i Sarajlije Ahmeda Ville. Vijest je u jednom podcastu otkrio očito vrlo dobro obavješteni hrvatski UFC veteran Igor Pokrajac, koji je član American Top Teama i blizak je FNC organizaciji.

Caput je u poražen u posljednjem nastupu protiv Igeua Kabese na EFC 79 priredbi u svibnju prošle godine. To mu je ujedno bio i prvi poraz u karijeri nakon 8 uvodnih pobjeda. Radi se o bez sumnje jednom od naših najvećih talenata u nižim kategorijama i borcu ogromnog potencijala.

S druge strane, niti bivšem FFC prvaku ne ide pretjerano dobro u posljednje vrijeme. Nakon dva poraza u nizu i samo jedne pobjede u posljednjih pet mečeva, Vilu uskoro očekuje još jedan neugodan zadatak u švedskom Vasterasu. Tamo će mu protivnik biti domaći borac Arman Popal, a 23-godišnjem bosanskohercegovačkom borcu je potrebna pobjeda kako bi se vratio u pozitivan ritam. Nakon toga bi trebao odmah ići na Caputa.

Trenutačni profesionalni "score" se ovom bivšem FFC prvaku zaustavio na 6 pobjeda i 3 poraza. Meč protiv Popala će se održati u lakoj kategoriji do 70 kilograma. Baš kao i onaj protiv Caputa na FNC-u 3.

Za sada nema službene potvrde od strane organizatora, no očekuje se da bi vrlo brzo javnosti trebao biti otkriven čitav popis borbi priredbe u Domu sportova.

Linker
08. travanj 2024 20:54