Regija

Održan ždrijeb Regionalne boksačke lige, ‘Vitezovi‘ na Crvenu Zvezdu, Bijeljinu i Maribor

Diego Mamic i Raffaele Di Serio (Hrvatska vs. Italija)
 Vladimir Dugandzic/CROPIX
U posljednjem tjednu svibnja trebao bi krenuti vrlo zanimljiv projekt regionalne boksačke lige

U Sarajevu se trenutno održava sastanak predstavnika šest regionalnih boksačkih saveza, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije te Sjeverne Makedonije, a glavna tema je pokretanje regionalne boksačke lige. Riječ je o natjecanju u kojem će nastupiti osam momčadi podijeljenih u dvije skupine, a sad je poznato i kako će ona izgledati.

Hrvatsku će predstavljati momčad Vitezovi Zagreb, koja je zapravo sljednik Croatian Knightsa, momčadi koja je nastupila u posljednjoj sezoni World Series of Boxing natjecanja. Bit će stacionirana naravno u Zagrebu, a pokušat će se za svako kolo osigurati nastup najboljih hrvatskih amaterskih boksača, ovisno o kategorijama.

Vitezovi su smješteni u skupinu B, zajedno s Crvenom Zvezdom, Radnikom iz Bijeljine te Mariborom. U skupini A nastupit će Loznica Srbija, Željezničar Sarajevo, Vardar iz Skopja te Crnogorski sokolovi.

Vitezovi će u prvom kolu dočekati momčad Bijeljine, dok će u istoj skupini Crvena Zvezda ugostiti Maribor. U drugoj skupini će Željezničar na domaćem terenu boksati protiv Crnogorskih sokolova, dok će Vardar bodove tražiti u svom ringu protiv Loznice.

Natjecanje će se odvijati po dvokružnom sustavu, a nakon šest kola će po dvije najbolje momčadi svake skupine izboriti doigravanje. Svaki susret sastojat će se od deset mečeva, osam u seniorskoj konkurenciji (od 56 kg do +91 kg) te u dvije mlađeseniorske kategorije.

Prvo kolo na rasporedu je posljednjeg tjedna svibnja te će se prije ljetne pauze održati još jedno nakon njega. Na jesen će uslijediti preostala četiri kola te doigravanje.

Linker
23. travanj 2024 15:16