Regija

Održan ždrijeb Svjetskog prvenstva, Milun i Filipi do medalje moraju preko favorita

Danas (nedjelja 9. rujna) je objavljen službeni raspored natjecanja za AIBA Svjetsko boksačko prvenstvo koje se sljedeća dva tjedna održava u Jekaterinburgu. Hrvatsku u Rusiji predstavlja šest reprezentativaca pod vodstvom izbornika Leonarda Pijetraja.

Marko Milun (BK Leonardo) u super teškoj kategoriji (91+) prvi će meč odraditi protiv Tshikeve Kimbembija iz Republike Kongo. Njihov meč na rasporedu je 16. rujna u večernjem terminu. Milun je uz Filipija naš najizgledniji kandidat za osvajanje medalje te bi se u četvrtfinalu lako mogao sresti s drugim nositeljem, Uzbekistancem Jalolovom Bakhodirom.

Toni Filipi (BK Gladijator) u kategoriji do 91 kilogram svoje će natjecanje otvoriti borbom protiv Tadasa Tamasauskasa iz Latvije. Meč se održava popodne, 10. rujna. Našeg drugog pretendenta za medalju potencijalno očekuje težak četvrtfinalni meč protiv prvog nositelja Erislandyja Savona. Kubanac je osvajač Svjetskog prvenstva u Hamburgu 2017. te je bio brončan na Olimpijskim Igrama u Riju 2016.

Matej Uremović (BK Rijeka) u kategoriji do 81 kilogram kao prvu prepreku ima Francuza Gaetana Ntambwea s kojim se bori 10. rujna, poslijepodne.

Mladen Sobjeslavski (BK Leonardo) u kategoriji do 75 kilograma u prvom kolu ide na Eurija Cedenu iz Dominikanske Republike. Njihov meč održava se 9. rujna u poslijepodnevnim satima.

Marko Zeljko (BK Metalac) u kategoriji do 69 kilograma za prvog protvnika izvukao je Francuza Wahida Hamblija. Borba je na rasporedu popodne, 13. rujna.

Ramon Ferati (BK Rijeka) u kategoriji do 57 kilograma snage će na početku natjecanja odmjeriti protiv Mohameda Abdelaziza Al-Wadija iz Jordana. Meč je dogovoren za 11. rujna, poslijepodne.

U kategoriji do 63 kilograma Hrvatsku je trebao predstavljati Erik Pijetraj. Međutim, on je nastup morao otkazati zbog ozljede koju je zaradio krajem priprema. U kategoriji do 52 kilograma naša reprezentacija ovog puta nema predstavnika.

Osim spomenutih šest boksača, s reprezentacijom je izbornik Leonardo Pijetraj, kao i treneri Tomo Kadić (BK Gladijator) te Kristijan Hodak (BK Rijeka).

Linker
14. travanj 2024 16:51