Regija

Ogroman interes za Karlovac Open: 'Ovo je veće natjecanje od svih svjetskih i europskih prvenstava...'

 Robert Fajt / CROPIX
U karlovačkoj Sportskoj dvorani Mladost u subotu je svečano otvoren "Karlovac Open 2020", međunarodni turnir u kickboxingu sa 2.230 natjecatelja iz 39 zemalja svijeta.

U ime Hrvatskog kickboxing saveza sportsku sreću natjecateljima poželio je predsjednik Tomislav Bilandžić.

"Mogu reći da je ovo veće natjecanje od svih svjetskih i europskih prvenstava, ne sjećam se da je na nekom bilo preko 2.200 natjecatelja", rekao je u svom obraćanju Bilandžić.

Prepunoj dvorani natjecatelja dobrodošlicu je poželio i direktor turnira Zoran Cicvara.

U sklopu svečanog otvorenja gradonačelnik Karlovca Damir Mandić uručio je Zoranu Cicvari medalju gradonačelnika za promicanje Karlovca kao sportskog središta i promicanje imena Karlovca diljem svijeta.

Nakon otvorenja nastavio se jučer započet program natjecanja na osam borilišta u pointfightingu, a istovremeno u sportskoj dvorani Ekonomske škole kvalifikacijska natjecanja u ringovnim disciplinama: K1, low kicku i full contactu. U nedjelju će se održati natjecanja u kick lightu i light contactu te polufinale i finale u K1, low kicku i full contactu.

Pokrovitelji turnira su hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Hrvatski olimpijski odbor, Središnji državni ured za šport, Grad Karlovac i Karlovačka županija, a Kickboxing klub "Tigar" i Karlovačka sportska zajednica su organizacijski partneri.

Linker
16. travanj 2024 04:56