Regija

‘On je najveći srpski borac ikada. Odakle je krenuo i što je postigao... Ljudi, ne postoji bolji Srbin‘

Slobodan Maksimović

 Screenshot/YouTube (Podcast Inkubator)
Slobodan Maksimović istaknuo je Bojana Veličkovića kao najvećeg srpskog MMA borca svih vremena

Veteran srpske MMA scene, trener i podcaster, Slobodan Maksimović, gostovao je u posljednjoj epizodi Podcast Inkubatora i tom prilikom govorio o situaciji na regionalnoj MMA sceni, trenerskom poslu, karijeri Marine Spasić, ali i brojnim drugim zanimljivim temama.

U jednom trenutku razgovaralo se i o Robertu Soldiću, situaciji u kojoj se našao u ONE Championshipu, odnosno o negativnim komentarima dijela javnosti na njegov račun i relativiziranju rezultata koje je dosad postigao, a "Limp" je tada povukao paralelu s Bojanom Veličkovićem, ocijenivši kako se "Serbian Steelu", kao ni "Robocopu", ne odaje poštovanje koje je zaslužio svojim postignućima".

"Bojan Veličković je najbolji srpski borac ikada. Podvuče se linija. Rakić ga vrlo brzo može preskočiti, ali kad se pogleda odakle je Veličković krenuo... On je došao u UFC, mi nismo vidjeli da je moguće doći do UFC-a, nismo vidjeli da je moguće doći trenirati u američki ‘gym‘. Takvo je stanje tada bilo u Srbiji, a on je otišao radio, zaradio, ušao, izašao, ušao u PFL, došao do polufinala, odradio drugu sezonu, nije mu išlo, izdigao se i osvojio najbolji europski turnir u tom trenutku", gotovo u dahu je izgovorio "Limp" pa nastavio:

"Ljudi, ne postoji bolji Srbin. Rakić je tu, daleko od toga, ako uzme pojas u UFC-u on će biti najveći Srbin svih vremena i oko toga se nema što pričati. Nije mu lako, sljedeći meč mu je težak, ali Veličković...od početne točke, gdje je krenuo i što je napravio - crta. Tako i Soldić od novije generacije. Ne smijemo izuzeti Antu Deliju koji je isto uzeo PFL-ov pojas, Darko Stošić je isto bio u UFC-u, tu je za borbu za KSW-ov pojas, iako se ne slažem da je trebao raditi ‘main event‘ u Beogradu. Bio sam protivnik toga od prvog trenutka jer mislim da je Darko na takvom nivou da mu ne treba da se bori s regionalnim borcima. Brate, imaš De Friesa i bori se, to je moje osobno mišljenje. Od srpskih boraca izdvojit ću njega i Rakića, ali što je Bojan postigao iz te ruralne sredine gdje nije postojao MMA odakle je bilo teško išta napraviti. Ne daje mu se kredit i ja sam sada prvi put iznio svoje mišljenje".

Podsjetimo, Veličković je u UFC-u odradio šest mečeva (2-3-1), a isto toliko puta nastupio je i u PFL-u (1-4-1), dok je Oktagonu odradio devet borbi (7-2), a kruna bogate karijere (ukupan omjer 25-12-2) mu je lanjsko osvajanje Oktagonovog Tipsport Gamechanger turnira u velter kategoriji, za što je uprihodio 300.000 eura.

Linker
24. kolovoz 2024 17:15