Regija

Patrik Čelić nakon FNC pobjede: 'Nakon onog što se dogodilo treneru Bashiru, motivacija je bila ogromna'

Patrik Čelić i Ivana Habazin
 Facebook
Vjerojatno najzanimljivija borba prve priredbe Fight Nation Championship promocije bila je ona u kojoj je Patrik Čelić savladao Žigu Mikulana. S borcem iz zagrebačkog Mangetsua, koji je dva mjeseca proveo na pripremama Ivane Habazin u Kolumbiji, kratko smo porazgovarali nakon odrađenog nastupa.

Mladom i talentiranom Čeliću ovo je bila druga profesionalna MMA borba u karijeri, nakon raznih medalja osvajanih na amaterskim grappling i drugim borilačkih natjecanjima. Prvi dojmovi nakon borbe bili su itekako pozitivni.

"Htio sam ponuditi publici zanimljiv meč i mislim da smo to napravili. Cilj je bio biti atraktivan te pokazati koliko sam napredovao i koliko sam dobar borac", rekao nam je Patrik, da bismo ga onda upitali koliko mu je bilo žao što borba nije potrajala. Naime, nakon završene prve runde, njegov protivnik morao je predati borbu zbog ozljede šake.

"Naravno da mi je bilo žao jer mi je baš pred kraj runde prošla kombinacija koju sam pripremao. Taman pred kraj runde bio sam blizu završetka, no nisam uspio. U kutu pred drugu rundu sam odlučio promijeniti neke stvari i probati još neke stvari koje sam uvježbavao, no dogodilo se što se dogodilo", ispričao je, automatski dodavši kako vrlo brzo slijedi njegov idući nastup:

"Idući nastup ću imati na idućem FNC-u u prosincu. Sad odlazim na Tajland u Tiger Muay Thai i tamo ću odraditi pripreme za tu borbu."

Već jedne pripreme daleko od kuće je odradio. Od lipnja do kolovoza bio je u Kolumbiji kao dio kampa Ivane Habazin za borbu protiv Claresse Shields. Tamo se zbližio i s trenerom Jamesom Alijem Bashirom pa mu nikako nije bilo lako gledati što se dogodilo u Flintu samo dan prije njegove borbe. No, sve ga je to dodatno motiviralo.

"To mi je stvorilo ogromnu motivaciju. S Ivanom i trenerom sam dva mjeseca dijelio stan, jako smo si dobri. Nisam mogao vjerovati da se na tako visokom nivou tako nešto može dogoditi. I ovako sam imao motivaciju dati sve od sebe istog dana kad se Ivana trebala boriti, a ovako mi je motivacija samo bila još veća", ispričao je.

Ovog momka svakako vrijedi pobliže pratiti, budući da se radi o jednom od najvećih hrvatskih potencijala nižih kategorija. Posebno će biti zanimljivo popratiti iduću borbu, kad ćemo moći vidjeti što je sve naučio tijekom boravka u domovini muay thaija.

Linker
08. travanj 2024 09:22