Regija

Patrik Čelić upisao drugu uzastopnu pobjedu: Talentirani borac pružio je još jedan zreli nastup

Ivan Erslan i Patrik Čelić

 Foto: Robert Fajt/CROPIX
Predstavnik zagrebačkog ATT-ja odradio je jako kvalitetan nastup protiv kvalitetnijeg protivnika

PPV dio večerašnje FNC 6 priredbe otvorili su Patrik Čelić i Stanislav Krofak. Dvojica boraca velter kategorije puno su radili na promociji ove borbe i podosta je animoziteta između njih.

Krofak je nekoć trenirao u istoj dvorani kao i Čelić (ATT), ali već neko vrijeme nije tamo i došlo je vrijeme da se obračunaju unutar kaveza. Ovaj meč bio je jedan od favorita za najbolju borbu večeri.

Nešto opreznije oba borca ušla su u ovaj meč. Krofak je bacao kickove s distance, dok je Čelić analizirao pokrete svog protivnika i čekao je pravu priliku za napad. Nismo vidjeli ništa konkretnije u prvoj polovici prve runde. Čelić nije bio agresivan kao inače, a Krofak je djelovao kao da mu odgovara takav pristup njegovog protivnika. Nije Čelić uspijevao pogoditi nešto konkretnije s distance pa je minutu prije kraja runde skratio distancu te je inicirao klinč. ''Croata'' Barrio pričao je ranije ovog tjedna kako je upozorio Čelića da je Krofak jako opasan uz ogradu kaveza, ali niti u ovim situacijama nije bilo konkretnije akcije. Teško je procijeniti kome je ova izjednačena runda pripala.

Nešto agresivnije otvaranje druge runde vidjeli smo od obojice boraca, a Čelić je tražio rušenje nakon što je obranio pokušaj Krofaka. Nije Patrik uspio odvesti borbu u parter i borci su se ubrzo ponovno našli na sredini kaveza. Dojam je da su oba borca respektirali snagu jedan drugoga i nisu se upuštali u otvorenije razmjene. Očekivao se ''vatromet'' u ovom meču, ali zapravo smo gledali jako strpljiva i tehnički profinjena izdanja obojice boraca. Sredinom runde borci su završili u parteru, a Čelić je imao dominantnije pozicije. Bio je Patrik blizu da dođe do ''full mounta'' i kontrole s leđa, ali Krofak se uspješno izvukao. Nakon nešto više od tri minute runde, Čelić je došao do gornje pozicije u polu-gardu i laktovima je počeo tražiti konkretniju štetu. Dobro je Patrik kontrolirao ''Panteru'' i tridesetak sekundi prije kraja runde došao je i do ''side controla''. Nakon tijesne prve runde, Čelić je čisto dobio drugu rundu, ali Krofak nije djelovao slomljeno niti iscrpljeno.

Čelić je zauzeo sredinu kaveza početkom treće runde, ali ponovno su borci bili rezervirani u stojci i čekalo se da netko inicira nešto konkretnije. Krofak je imao pokušaj kružnog udarca šakom, ali nije taj pokušaj bio niti blizu pogotka, a Čelić ga je odmah nakon toga kaznio desnim ''middle kickom'' u tijelo. Sredinom runde Čelić ponovno pritišće Krofaka uz ogradu kaveza i kontrolira ga u klinču. ''Pantera'' je nakratko došao do dominantne pozicije u klinču, ali Čelić ga jako brzo ruši i ponovno zauzima gornju poziciju iz polu-garda. Krofak se pridigao minutu prije kraja borbe, ali Čelić ga je i dalje pritiskao uz kavez. Sudac ih je ipak razdvojio 45 sekundi prije kraja borbe, a Krofaku je trebao prekid da bi pobijedio ovdje. Nismo ipak svjedočili Krofakovim pokušajima da dođe do finiša, a Čelić je potvrdio pobjedu još jednim rušenjem pred sam kraj borbe.

Bila je ovo druga uzastopna pobjeda Patrika Čelića te druga ovogodišnja pobjeda. Krajem trećeg mjeseca, ''submissionom'' je savladao Michaela Reallija, a danas je prezentirao još jedan zreli i jako kvalitetan nastup. Jednoglasnom odlukom Čelić je pobijedio iskusnijeg ''Panteru'' kojem je ovo 6. poraz u 15. profesionalnom nastupu.

Čelić je upisao petu pobjedu u svom šestom profesionalnom nastupu. Marko Bojković jedini je borac koji je zasad porazio Patrika Čelića.

Linker
09. travanj 2024 03:58