Regija

Pejić najavio iskupljenje u Areni: 'Očekujte nokaut od Nitra! Negdje tamo u drugoj rundi!'

Filip "Nitro" Pejić
 Screenshot
Nakon fenomenalnog debija za poljsku Konfrontacju Sztuk Walki, hrvatski MMA borac Filip Pejić će u Areni Zagreb tražiti svoju drugu pobjedu i put prema izazivačkoj poziciji u perolakoj kategoriji. A na tom putu će mu 9. studenog u hrvatskoj metropoli stajati talentirani Brazilac Daniel Torres.

Trebao je to biti Krzysztof Klaczek, no "Nitro" je u posljednji trenutak, prije samo par dana, dobio novog protivnika. Poljak se ozlijedio i KSW je morao brzo reagirati novim protivnikom. Član American Top Teama iz Zagreba ne očajava previše radi kasne zamjene. Dapače, koncentriran je na sebe i svoju predstavu pred svojim navijačima!

"S obzirom da je novi protivnik najavljen tek prije par dana, tek saznajem sve više i više informacija o njemu, ali već ga je detaljno snimio moj trener Dražen Forgač. Tako da budite uvjereni da ćemo imati odgovor za Torresa u Areni", poručio je popularni Pejić za Fight Site te je dodao:

"Moj glavni trener me uvijek vodi kroz borbe, kao i kroz trening kamp. Vjerujem u njega i njegove kvalitete. Izuzetno dobro čita protivnike pa sam uvjeren da ću biti savršeno taktički i tehnički spreman i ovaj put. Ja ću se odužiti mojoj zagrebačkoj publici za onaj poraz u Areni. Tada su mnogo od mene očekivali, a to ću sada nadoknaditi."

Pejić je svjestan trenutka i koliko je dolazak diva kao što je KSW bitan i za domaću i za regionalnu scenu. Bez velikih promocija i velikih evenata, nema niti platforme na kojoj bi se naši borci mogli razvijati, a dolazak Konfrontacije bi to mogao promijeniti.

"To što KSW stiže u Zagreb znači jako mnogo za balkansku MMA scenu. Nadam se da će se i KSW-u svidjeti naše gostoprimstvo i da će sve proći prema njihovim očekivanjima. Ako se to dogodi, vjerujem da će se vratiti i iduće godine u ovu našu regiju", smatra Pejić.

Morali smo još jednom zagrebati po staroj rani - jedinom UFC nastupu, a ujedno i teškom porazu koji je hrvatski nokauter doživio 2016. pred svojim navijačima od Poljaka Damiana Stasiaka.

"Vraćam se u famoznu Arenu Zagreb puno iskusniji, puno pametniji i kao ukupno gledajući puno bolji borac nego tada. Naravno da su u meni osjećaji ludi, ali ja sam smiren i potpuno koncentriran na meč koji slijedi."

Je li bio razočaran što je njegov "krvnik" iz UFC-a Damian Stasiak otišao Antunu Račiću, a KSW mu nije dao priliku za osvetu u Areni?

"Nisam razočaran jer su mi u startu rekli da on nastupa sada do 61 kilograma, a to je za mene nemoguća misija. On nije zainteresiran za meč u perolakoj kategoriji. Kao štoi bi moj brat i menadžer Ernest Ivanda rekao - 'Filipe, ne idemo nazad, idemo naprijed! On je nebitan i neće ti donijeti ništa osim te osvete kada ga nokautraš!'."

Za razliku od prošlog kampa koji je odradio u centrali American Top Teama na Floridi, Pejić se ovaj put odlučio na ostanak u Zagrebu...

"Da, ovaj put smo odradili cjelokupni kamp u Zagrebu jer smo ovdje u našem ATT-u okupili izvrsnu ekipu boraca manjih kategorija s kojima sam se spremao. Ozljeda nije bilo do sada, nadam se niti da neće do kraja kampa. A pomagali su mi najviše Saša Drobac, Francisco Barrio i Lemmy Krušič."

Upravo je protiv popularnog hrvatsko-argentinskog borca Francisca "Croate" Barrija, tada u FFC ringu, ubilježio svoju prvu veliku i medijski vrlo popraćenu pobjedu. 2015. godine bili su veliki neprijatelji i rivali, danas su kolege iz istog tima. Kako se to dogodilo?

"Već sam naveo i Francisca Barrija s kojim treniram i spremam se za ovaj meč. A što se tiče naše prošlosti, to su bili počeci naših karijera i to je sada iza nas. Pomažemo si međusobno i zaista imamo jako puno za naučiti jedan od drugoga. Upravo njega smatram jako bitnim za dizanje mog čitavog MMA znanja. S njegovom pomoći ću dići svoje hrvanje na jednu višu razinu, a ja s druge strane njemu pomažem u udaračkim tehnikama. Taj dio je njemu potreban da popravi. To je dobitna kombinacija Barrio - Pejić", tumači naš borac.

Osim Pejića, na popisu borbi u Areni se nalazi još nekoliko hrvatskih boraca i još dvojica "Nitrovih" kolega iz ATT-a...

"Da, na 'cardu' je Ivan Erslan, moj najbolji prijatelj iz ATT-a. Zbog njega sam izuzetno sretan i volio bih, a o tome i maštam, da nas dvojica dignemo KSW-ove pojaseve u zrak i donesemo ih u Zagreb. Tu je i Lemmy Krušič. I za njega bi volio da dođe do titule. Izuzetno mi je drago što smo nas trojica iz ATT-a na popisu borbi u Areni."

"Nitro" niti ne skriva da mu je cilj što prije stići na tron perolake kategorije. S pobjedom u Zagrebu bi bio na pravom putu...

"Cilj mi je postati KSW prvak. Za to vrlo naporno radim, trudim se maksimalno, a plan je nakon ovog meča, ako ga napravno pobjedim, doći do prilike. Nadam se da će sve proći kao što smo zamislili, a vjerujem da hoće jer mojom karijerom upravlja jedan, jedini i neponovljivi Dražen Forgač."

Erko Jun, Antun Račić, Vaso Bakočević, Ante Delija, Denis Stojnić, Aleksandar Ilić...samo je dio imena koja će nastupiti na KSW-u 51 u Zagrebu. Što Pejić kaže na ostatak popisa borbi?

"Odličan 'fight card'. Stvarno je popis prepun balkanskih zvijezda i definitivno će Arena biti rasprodana. Siguran sam da će te noći Zagreb eksplodirati od adrenalina!"

Obećao je iskupljenje zagrebačkim navijačima koje je prije tri godine razočarao u UFC-u. Što nam to najavljuje popularni "Nitro"?

"Kao i uvijek od Nitra možete očekivati nokaut. Dogodit će se tamo negdje u drugoj rundi. Željan sam borbe, gladan sam pobjeda i želim demonstrirati sav naporan rad koji je iza mene. Iza svakog pada slijedi velika škola i puno pozitivnih stvari u sportskoj karijeri. Gubitnici odustaju kada padnu, pobjednici padaju dok ne uspiju!", zaključuje Pejić.

Marko Petrak

Linker
29. travanj 2024 01:03