Regija

Petar Drežnjak u Bangkoku postao svjetski muay thai prvak

Petar Drežnjak i reprezentacija Hrvatske
Mladi talentirani hrvatski borac, Petar Drežnjak, postao je svjetski prvak u muay thaiu. On je u finalu teške kategoriju u konkurenciji boraca do 23 godine, savladao predstavnika SAD-a. Nažalost, hrvatske reprezentativke Helena Jurišić i Lucija Bilobrk od natjecanja su se oprostile u polufinalu.

Pod vodstvom trenera Darija Jurišića, 23-godišnji borac iz Mostara ostvario je ogroman uspjeh, kakvom se pri polasku za Tajland vjerojatno nadao, no teško je reći da je bio u krugu favorita. On je ogroman posao napravio već u polufinalu, kad je slavio protiv europskog prvaka, Jana Beljajeva iz Estonije, no nije imao namjeru tu stati. U finalu ga je dočekao Sullivan Cauley iz SAD-a, a hrvatski je borac prešao i tu prepreku te se okitio zlatom u gradu gdje je sport kojim se bavi i nastao.

Petrovo zlato nažalost je jedino najvrjednije odličje s kojim se vraća reprezentacija Hrvatske. Unatoč tome što je dala sve od sebe, Helena Jurišić nije mogla odgovoriti ozljedi koljena i protivnici te je poražena u svom polufinalnom meču seniorske kategorije do 71 kilogram težine. Podsjećamo kako je Helena u Bangkoku doživjela veliku nepravdu zbog koje je morala ponavljati svoj meč četvrtfinala.

U seniorskoj kategoriji do 75 kilograma nastupila je Lucija Bilobrk. Iako još ima pravo nastupa u U23 konkurenciji, talentirana hrvatska borkinja krenula je po svjetsko seniorsko zlato, no i ona je zaustavljena u polufinalu. Tako se kao i Helena kući vraća s broncom. Iz Bangkoka se s medaljom vraća i Nikolina Vidačković, koja je nastupila u kategorije do 63.5 kilograma u konkurenciji do 23 godine. U njenoj kategoriji bile su prijavljene tek dvije borkinje. Nažalost, protivnica joj je bila Kaewrudee Kamtakrapoom iz Tajlanda, kojoj naša talentirana borkinja nije uspjela parirati.

Hrvatska reprezentacija u Bangkoku je bila predvođena trenerima Dariom Jurišićem i Srđanom Špirkom.

Linker
03. listopad 2023 12:11