Regija

Phil De Fries: ‘Darko Stošić je najčvršći borac s kojim sam se susreo u karijeri‘

Phil De Fries

 Sebastian Rudnicki/KSW
KSW-ov prvak teške kategorije bio je dominantan u onome što radi najbolje

Podosta uvjerljivo slavio je Phil De Fries u svojoj sedmoj borbi unutar KSW-ovog borilišta, ujedno šestoj obrani titule prvaka teške kategorije. Nakon Michala Andryszaka, preko kojeg je do titule došao, redom je savladao Karola Bedorfa, Tomasza Narkuna, Luis Henriquea, Michala Kitu, drugi put Narkuna te na kraju Darka Stošića.

Iako se znalo što je De Friesova najveća kvaliteta te kakva će mu biti primarna taktika, srpski borac nije ga uspio spriječiti u tome. 15 kilograma razlike i hrvačka kvaliteta na strani Britanca bili su previše. De Fries bi svaku rundu pronašao trenutak za rušenje, a onda bi do isteka vremena nanosio štetu upornom Darku, koji je konstantno gajio nadu da može ostati u borbi i preokrenuti ju.

De Fries se vratio kući te je krenuo davati izjave za britanske medije, a odmah u prvoj dokazao se svog protivnika, koji je na njega ostavio vrlo jak dojam.

"On je jako čvrst momak i uistinu ne znam kako je izdržao tako dugo. Neprestano sam ga tukao, a on nije tapkao sve do posljednje minute posljednje runde. Imam samo pohvale za njega, mogu reći da je najčvršći borac s kojim sam se ikad u karijeri borio", izjavio je De Fries nakon povratka kući za Sunderland Echo.

Poprilično jak kompliment ako znamo da se De Fries još prije KSW-a susreo s imenima poput Stipe Miočića, Matta Mitrionea ili Ivana Štirkova. No, uistinu je Darko ostavio jak dojam, nije se predavao sve dok je bilo realno vratiti se na noge i onda možda pronaći udarac kojim bi borbu preokrenuo u svoju korist. Uspio je u par navrata pogoditi, no to nikako nije bilo dovoljno za usmjeriti borbu tamo gdje je htio.

Rekao je Darko kako je ovo tek njegov prvi napad na KSW titulu te kako će ponovno izboriti priliku, a onda najavljuje da će i epilog biti drugačiji.

Linker
08. travanj 2024 15:29