Regija

Phil De Fries: ‘Fanovi mi spominju Darka Stošića i ta borba me zanima!‘

Phil de Fries i Darko Stošić
 KSW
Hoće li Darko Stošić već u drugom nastupu unutar KSW-a napasti titulu teške kategorije?

Nakon što je po drugi put savladao Tomasza Narkuna u "superfightu" KSW-ovih prvaka teške i poluteške kategorije, Phil De Fries može se vratiti izazovima koje će mu pružiti pravi teškaši. No, problem je što trenutno nekog istaknutog izazivača promocija za njega niti nema.

Zbog toga je De Fries sam pregledao roster i ono što mu se nudi, ali je isto tako pitao fanove što misle o tome tko bi trebao biti njegov idući izazivač. Jedno je ime pomalo iznenađujuće iskočilo u prvi plan, gledajući da je iza njega tek jedna KSW borba. Riječ je o Darku Stošiću.

"Tko nam je idući? Je li to ovaj momak? Darko Stošić je ime koje najviše slušam od strane fanova i to je borba koja me zanima. On je odradio sjajnu borbu u svom posljednjem nastupu i siguran sam da bismo fanovima ponudili fantastično nasilje. Što mislite o tome", napisao je De Fries na Twitteru, uz podjelu Darkove slike.

Uskoro je dobio odgovor i od samog Stošića.

"Mislim da je sad sve jasno. KSW, ostvarite to", napisao je "Stole", označivši vodeće osobe poljske promocije.

Podosta je neobično da prvak proziva svoje potencijalne protivnike, no možda je ovo sve plan KSW-a za promociju ove borbe, ukoliko uistinu nju ugovore.

Stošić je u ožujku impresivno debitirao u KSW-u, savladavši prekidom Michala Wlodareka. Tako se uspješno vratio teškoj kategoriji, nakon neslavne poluteškaške epizode u UFC-u. Tamo je nanizao tri poraza u nizu, što je rezultiralo otkazom. Osim tih poraza, Darko je izgubio još samo jednom i to 2014. godine. Tada je bolji od njega bio Jiri Prochazka, a danas jako dobro znamo tko i što je taj češki borac.

Iako se možda čini naglo i neplanski, Stošić bi zapravo mogao iskoristiti ovu priliku, gdje je KSW-ov teškaški roster pomalo osiromašen te se nitko posebno nije istaknuo kao kandidat za titulu, a da istu već ranije nije napao ili posjedovao.

Linker
19. travanj 2024 15:59