Regija

Pijetraj: 'Hrgović i ja smo riješili svoje probleme, dogovorili smo se'

Leonard Pijetraj i Filip Hrgović
 Ranko Suvar / CROPIX
Bivši izbornik hrvatske boksačke reprezentacije gostovao je u nedjelju na Hrvatskoj radioteleviziji

Proslavljeni boksački trener Leonard Pijetraj bio je gost emisije Nedjeljom u 2 u kojoj je s Aleksandrom Stankovićem porazgovarao o aktualnim boksačkim temama.

Bivši hrvatski izbornik odgovorio je ovom prigodom i na nekoliko neizbježnih pitanja o svom učeniku Alenu Babiću, ali i o Filipu Hrgoviću koji je od njega otišao nakon 11 godina suradnje.

"Uspjeh je samo dio procesa, on ne smije biti cilj, jer ako se ne ostvari cilj padne se u depresiju. Pobjeda i poraz isto su dio procesa, daleko od toga da nemam emocija, ja pokušavam sve svoje provesti u djelo. Nitko ne voli da ste ljuti, od toga nema ništa. Ne znam zašto je netko otišao od mene. Vrhunski sportaši jako teško dijele slavu. Djeca, koja imaju roditelje za trenere, teško pričaju superlativima o roditelju. Zašto? Jer se slava teško dijeli, a uvijek treba krivac" komentirao je Pijetraj pa dodao:

"Ako čovjek postane prvak svijeta juniorski, prvak Europe, ako uzme Olimpijsku medalju, ne znam gdje je greška. Moguće jest da on misli da smo mogli više."

Problem je bio ugovor s Hrgovićem?

"Mi smo riješili svoje probleme. On je pristao da me 'obešteti', imali smo odličnog suca koji je to odradio profesionalno i ljudski. Dogovorili smo se."

Potencijalna borba Alena Babića i Filipa Hrgovića?

"Nema tu ima ili nema. Tu netko kad odluči, promotor Eddie Hearn, da će te boksati, vi ćete boksati. To se nas ne pita. Što se mene tiče, kažem momcima, ako postoji da je netko bolji od tebe u klubu, nemaš kud dalje, ako ima netko tko misli da je bolji od tebe u državi, a ti misliš da je loš - išamaraj ga i idi dalje, odmah zatvoriš usta. Babić je jedan od rijetkih boksača koje ja imam koji nikad nije pitao koliko će dobiti novca, zanima ga samo borba, on je rekao da nema problema", zaključio je Pijetraj čije gostovanje možete u cijelosti pogledati OVDJE.

Linker
30. ožujak 2024 23:20