Regija

Plazibat otkrio kakav mu je veliki plan složio legendarni trener: 'Badr mi prenosi iskustvo i razne trikove'

Badr Hari i Antonio Plazibat
 Screenshot/ Ilustracija (YouTube)
ANTONIO PLAZIBAT Hrvatski kickboksač dočekat će novu kalendarsku godinu kao peti teškaš svijeta nakon pobjede u Arnhemu nad Jahfarrom Wilnisom na Glory Collision 2

Hrvatski borac Antonio Plazibat spektakularnom izvedbom u Arnhemu, na 74. Glory priredbi svladao je Jahfarra Wilnisa, do prošle subote četvrtog teškaša svijeta. Plazibat je tim trijumfom poslao itekako moćnu poruku svijetu kickboxinga. Novu godinu će dočekati kao peti teškaš svijeta.

Solinjanin se vratio doma nakon briljantne izvedbe, uskoro će opet u Nizozemsku, tamo radi u ekipi Badr Harija, s velikim trenerom Big Mikeom.

- Zadovoljan sam s pobjedom nad Wilnisom, ali nisam zadovoljan s borbom koju sam ponudio.

Eto, to je bila prva rečenica. Nama se činilo da je sve sjajno izveo, pobijedio je jednog od najboljih teškaša na svijetu, ali on ima veće kriterije, veće ambicije.

Uspon prema vrhu

- Želio sam ga nokautirati, mislim da imam alate i oružje za to. Nije išlo... Na počeku druge runde udario me u trbuh, nije bilo jako, nije me izdušio, ali meni se počelo povraćati. Bilo mi je muka do kraja meča. Doslovno sam se koncentrirao da ne povratim po njemu. Nisam htio postati prvi borac na svijetu koji je povratio u ringu. Samo sam razmišljao o tome da me boli trbuh, te sam molio Boga da me prestane udarati po trbuhu. Ne znam otkuda se javila ta bol u trbuhu, jer nije bilo ništa, niti bilo kakva modrica, niti je nešto napuklo. Možda sam nešto loše pojeo, stvarno nemam pojma. Kako je krenula ta druga runda, izvukao sam maksimum. Ispalo je na kraju dobro jer sam pobijedio, ali on onoga što sam htio prezentirati i napraviti, ispala je najgora verzija mene. Nisam praktički pokazao ništa osim velike volje.

Pitamo Antonija kakvi su mu daljnji planovi?

- Već se pregovara za sljedeću borbu. Vjerojatno će se održati u ožujku. Sad ću biti u Splitu jedno šest ili sedam tjedana, dok se ne potvrdi borba. Kad se potvrdi, onda idem na pripreme u Amsterdam, sigurno će trajati sedam ili osam tjedana. Ime protivnika još se ne zna...

Plazibat trenira s Badr Harijem, sjajnim i velikim borcem koji nije imao sreće protiv Rica Verhoevena, izgubio je u Arnhemu zbog ozljede gležnja, iako je do tada bio bolji.

- Našli smo se Badr i ja, odgovaramo jedan drugom. I na treningu i u svemu ostalome. Treninge radim samo s njim ili s Mikeom. Osjećam da napredujem. Cilj mi je da mi Badr Hari prenese iskustvo. Uostalom, Badr je sam kazao kako mi želi prenijeti iskustvo. Želi me naučiti još nekoliko ‘fora’, raznih trikova. Mike mi je kazao da ako se sve posloži kako treba, kad još skupim iskustva i kad se još malo razvijem kao borac, a to ću dobiti u težim mečevima, onda će sve biti u najboljem redu. Kaže mi da će tada sa mnom vladati deset godina teškom kategorijom, kao što je vladao s Badr Harijem. Mike će mi pomoći da dođem do vrha! Bit će uz mene.

Ispred Plazibata su na rang listi Rico Verhoeven, Badr Hari, Jamal Ben Saddik i Benjamin Adegbuyi.

Uskoro i zlatne godine

- To je sama elita kickboxinga. Meni nedostaje još samo malo iskustva da budem dio te elite. Za koliko će doći to iskustvo? Možda za godinu, godinu i pol. Nije bitno. Doći će sigurno. Samo da ne bude ozljeda. Moram redovno raditi mečeve, onda neće biti straha, doći ću ja do toga. Ako i izgubim neki teži meč, ali da se dobro borim, onda će to svakako biti dobro iskustvo. Ima još vremena. Imam 26 godina, treba mi još dvije-tri godine da uđem u tzv. zlatne godine, a onda planiram dugo vladati teškom kategorijom.

Zanimalo nas je kako je vidio povijesnu borbu Rico Verhoeven - Badr Hari?

- Znao sam koji je plan borbe Badr Harija. Bio sam skupa s timom kad se radila taktika. Očekivao sam baš onakvu borbu kakva je bila. Samo, nitko nije mogao očekivati da će Badr slomiti gležanj. Badr sad čeka oporavak i vraća se na trening - zaključio je Plazibat.

Linker
30. travanj 2024 22:23