Regija

Plazibat ponovo oduševio na konferenciji na medije: ‘Mahieddine me pobijedio, zato mu se i ne obraćam‘

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Hrvatski kickboksač bio je u centru pažnje na Gloryjevoj presici uoči turnira četvorice

Prije dva dana saznali smo koja četvorica teškaša će sudjelovati u Gloryjevom turniru četvorice koji će se održati 29. travnja (četvrti mjesec). Tariq Osaro, Luis Tavares, Enver Šjivar i Nordine Mahieddine borit će se zapravo za status sljedećeg Plazibatovog protivnika.

Osvajač turnira bit će Plazibatov protivnik u meču za privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije, a jučer je održana zanimljiva konferencija za medije na kojoj su sudjelovali sudionici turnira, ali i naš Plazibat.

Antonio se na pozornici pojavio nakon što ga je Luis Tavares prozivao. Hrvatski teškaš došao je pred Tavaresa, jedan drugog su prozivali za kilažu/debljinu i definitivno su bili najrječitiji na toj konferenciji za medije.

Plazibat je ubrzo zauzeo jedno mjesto na pozornici i uključio se u konferenciju za medije. Tavaresu je uputio otvoreni izazov da se obračunaju već na sparingu.

‘‘Može nositi bilo kakvu zaštitu, čak i MMA rukavice, a ja ću nositi velike rukavice od 22 unce i odradit ćemo sparing. U Nizozemskoj sam desetak dana i mogu biti njegov sparing partner.‘‘, započeo je Plazibat, a zatim je prstom uperio u Donegija Abenu, borca koji je porazio Tavaresa 2018. godine, ali Tavares mu se osvetio u prvom mjesecu 2021. godine.

‘‘On također (može biti Tavaresov sparing partner). Znaš li njega? Donegi Abena ili tako nešto...‘‘, rekao je Plazibat obraćajući se Tavaresu.

‘‘Još jedan lažnjak. Vas dvojica ste isti.‘‘, uzvratio je Tavares.

Voditelj Gloryjeve konferencije za medije (Scott Rudmann, zapravo i suosnivač Gloryja) ubacio se u prepirku, a Plazibata je podsjetio da je za drugim stolom prisutan borac koji mu je nanio posljednji poraz. Radi se o Nordineu Mahieddineu koji je u 12. mjesecu 2020. godine porazio Plazibata nakon dodatne četvrte runde.

Mahieddine i Plazibat trenutno su na međusobnom omjeru 1-1, a Nordine će preko turnira četvorice pokušati izboriti treći međusobni obračun s našim kickboksačem. Nakon što je Rudmann je istaknuo da je Mahieddine prisutan i da se radi o borcu koji ga je posljednji porazio, Plazibat je odgovorom nasmijao sve prisutne.

‘‘Zato mu se i ne obraćam.‘‘

U nastavku svog obraćanja, Plazibat je istaknuo da će ovo biti težak turnir za sve uključene, a ubrzo je riječ dobio Mahieddine. Alžirca su upitali što je potrebno za poraziti Plazibata, ali on svojim odgovorom i nije nešto konkretno objasnio.

‘‘Svaka borba je drukčija. Na njemu je da pronađe način za pobijediti me.‘‘, poručio je Nordine preko svog prevoditelja.

Nizozemac Luis Tavares bio je ‘‘najglasniji‘‘ među sudioniciam turnira. Prozivao je Tavares Plazibata, ali i Abenu s kojim se uspio porječkati. Pozivao ga je Tavares da se odmah obračunaju, ali naravno da se prvak Gloryjeve poluteške kategorije nije potukao s Tavaresom na konferenciji za medije. Luis je tijekom prepirke najavio da će osvojiti turnir, zatim spustiti kategoriju ako se Abena želi boriti, porazit će njega, a zatim se vraća u tešku i pobijedit će Plazibata. Vrlo samouvjereno od strane Tavaresa koji će na turniru nastupiti nakon isteka 10-mjesečne suspenzije zbog dopinga.

Tavaresov protivnik bit će Enver Šljivar, švicarski kickboksač bosanskohercegovačkih korijena. Šljivar nije bio pretjerano glasan na konferenciji za medije, ali kad je dobio priliku izjasniti se, dobro ju je iskoristio nasmijavši okupljene.

‘‘Ne znam kakva će borba biti (osvrtao se na meč protiv Tavaresa). U svaku borbu ulazim isključivo sa željom za pobjedom i nije me briga. Želim se boriti protiv najboljih. Antonio Plazibat je iz mog susjedstva, iz Hrvatske, a ja sam iz Bosne i Hercegovine. On ima jako dobar omjer u Gloryju, a meni je drago što sam u Gloryju i to je dokaz da se želim boriti s najboljima. Veliko poštovanje za Antonija Plazibata, a nadam se da će 29. travnja (četvrti mjesec) biti moj dan i da ću se nakon toga boriti protiv Plazibata. Nas dvojica ćemo pokazati da smo prošli kroz patnju, a pokazat ćemo i da imamo ‘muda‘ (Šljivar se zapravo izrazio tako da je ustao i uhvatio se za testise.).‘‘, rekao je Šljivar, a Plazibat je upitan da pojasni što je Šljivar mislio reći.

‘‘Mislim da hoće reći kako su borci s Balkana jako teški protivnici i da uvijek spremni na borbu. Svaki borac koji je došao s tih prostora predstavlja problem. To je mislio reći.‘‘

Sve u svemu, vrlo zanimljiva konferencija za medije na kojoj je Plazibat opet briljirao svojim humorom, a zanimljivim se pokazao i Luis Tavares. Snimku kompletne presice možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 18:53