Regija

Pogledajte stav kladionica pred KSW nastupe Rakasa, ‘Croate‘, Bažanta i Jurišića

Aleksandar Rakas
 SEBASTIAN RUDNICKI, KSW
‘Bookmakeri‘ ne vjeruju u pobjede tri hrvatska i jednog slovenskog predstavnika...

Ove subote u poljskom Lodzu starta nova sezona najpoznatije europske MMA promocije, a na KSW 58 priredbi gledat ćemo nastupe nekoliko nama dobro poznatih imena.

Osam okršaja donosi nam novi KSW-ov borilački event. U čak tri gledat ćemo hrvatske predstavnike, a u jednom će se naći i trenutno najbolji slovenski borac.

Svoje prve pobjede pod okriljem poljske promocije tako će ovoga vikenda loviti Francisco Barrio, Daniel Bažant, Aleksandar Rakas i Uroš Jurišić, a zanimljivo je da kladionice ne vjeruju niti jednom od njih.

Na meč 'Croate' i Kopere postavljeni su tečajevi 1,55 i 2,30 i to u korist Poljaka koji je u dosadašnjoj karijeri ostvario nešto skromniji učinak od devet pobjeda i čak šest poraza. S druge strane, argentinsko-hrvatski borac ima 7-2, s time da je jedan poraz upisao davne 2014. (Filip Pejić), a drugi tijesnom većinskom odlukom sudaca u studenom prošle godine (Mateusz Legierski).

'Bookmakeri' ne vjeruju ni Aleksandru Rakasu (2,65) koji će u svom KSW debiju za suparnika imati Michala Michalskog (1,40), borca koji je poznat po uzbudljivim okršajima, ali i borca koji od Rakasa ipak ima osjetno manje iskustva, odnosno ima čak 11 mečeva manje.

Slični su tečajevi postavljeni i na meč neporaženih. Shamil Musaev u borbu sa slovenskim predstavnikom Jurišićem ulazi kao favorit na kojeg su kladionice postavile tečaj 1,45, dok onaj na Uroša iznosi 2,55.

Daniel Bažant veliki je 'underdog' u meču s neporaženim Robertom Ruchalom. Tečaj na člana pulskog Trojana iznosi velikih 4,00, a na njegovog suparnika iz Poljske skromnih 1,20.

Unatoč podcjenjivanju kladionica, finalist FNC Armagedon turnira nije najveći 'underdog'. Ta je uloga, naime, pripala Danielu Torresu koji ovoga vikenda napada pojas Salahdinea Parnassea. Tečajevi na ovaj dvoboj iznose 1,10 i 6,10 u korist aktualnog prvaka iz perolake kategorije.

KSW 58 popis borbi:

Salahdine Parnasse (14-0-1) vs. Daniel Torres (11-4) - za titulu u perolakoj kategoriji

Szymon Kolecki (8-1) vs. Martin Zawada (29-15-1) - poluteška kategorija

Michal Michalski (8-4) vs. Aleksandar Rakas (16-7) - velter kategorija

Shamil Musaev (14-0) vs. Uroš Jurišić (11-0) - velter kategorija

Michal Andryszak (21-9) vs. Guto inocente (8-5) - teška kategorija

Pawel Politylo (5-2) vs. David Martinik (4-1) - bantam kategorija

Robert Ruchała (4-0) vs. Daniel Bažant (4-1) - međukategorija (68 kg)

Bartłomiej Kopera (9-6) vs. Francisco Barrio (7-2) - laka kategorija

Linker
24. travanj 2024 21:58