Regija

Pohvala Deliji došla i iz matičnog kluba: ‘Nitko nije znao da se bori s upaljenim živcem‘

Ante Delija
 screenshot (YouTube, PFL)
Iz Dubrovnika su se pojavile neke nove informacije vezane uz Antu Deliju

Nitko ne može osporiti da je Ante Delija dao posljednje atome svoje snage tijekom nastupa u finalnoj borbi PFL-ovog turnira. Želja za pobjedom bila je ogromna, ali ona nažalost nije bila dovoljna za savladati Bruna Cappelozzu, koji je tako postao teškaški pobjednik treće sezone PFL-a, pridruživši se Philipeu Linsu i Aliju Isaevu.

Ante je u svojim rijetkim izjavama otkrivao kako je više nego spreman i kako neće dozvoliti da ga išta iznenadi. Ipak, to možda nije bilo u potpunosti tako. Znamo da su ozljede nešto vrlo često vezano uz pripreme za borbe i da postoje oni koji će ih nakon borbe ili čak prije nje spomenuti. Ante nije jedan od takvih, no iz njegovog matičnog kluba, dubrovačkog Gladiatora, došla je informacije kako su mu pripreme bile itekako otežane.

"Hvala Anti na predstavljanju sebe, grada i države u herojskom izdanju. Bit će još prilike za pobjede. Nije se nikome potužio na upaljeni živac u leđima, koji ga je kočio u pripremama i borbi. To nije njegov stil i znali su samo najbliži da svaki dan ide kod fizioterapeuta, da ga to koči u pripremama i da nije na sto posto. Nije nikakva izlika, svaka čast Brazilcu i drago nam je da je on uzeo pojas, a ne netko drugi, jer je ispao baš korektan i dobar momak. Ali, Ante je mogao ući i spremniji da su se sve okolnosti poklopile njemu u korist. Vjerojatno se on neće nekim novinama ni potužiti na taj živac, ali eto mi znamo pa smo napisali kakva mu je stvarno bila sprema. Bit će još prilika, a ne bi bilo loše ni kad bi svoj potencijal iskoristio u nekom kampu u Americi i napredovao još puno više. Pozdrav svima", poruka je ostavljena na Facebook stranici Gladiatora, tima koji Delija i dalje ponosno predstavlja.

Mnogima će posebno u oko upasti sam kraj statusa, gdje su iz Gladiatora pozvali na Antin odlazak u neki jači kamp. Svojevremeno je on napustio Gladiator da bi došao u Zagreb, gdje je znao da će imati bolje uvjete, a sad je možda došlo vrijeme za još jedan korak naprijed. Ante je između dvije borbe prvog kruga PFL-a neko vrijeme proveo na Floridi u glasovitom Sanfordu i vidio je kako se tamo radi te kako izgledaju sparinzi s borcima najvišeg svjetskog nivoa. Možda mu je uistinu potrebno tako nešto da popravi sitnice koje su nedostajale do PFL titule. Jer ona nije bila daleko i Ante se oko svog nastupa nema čega sramiti.

Linker
24. travanj 2024 04:29