Regija

Pokrajac za FS najavio osvetu u Novom Sadu: 'Taktika je ista, ali ovaj put sam puno spremniji!'

Falcao vs. Pokrajac
 SBC
Ispred hrvatskog MMA veterana i našeg rekordera po broju UFC nastupa Igora Pokrajca (28-14-1) je vrlo bitan meč u Novom Sadu na SBC 25 priredbi. Nakon poraza protiv Maiquela Falcaoa (40-17) u svibnju ove godine, "The Duke" je dobio priliku za osvetu protiv istog protivnika. Ulog je pojas prvaka SBC promocije u poluteškoj kategoriji.

Bit će to 44. ulazak u MMA borilište za 40-godišnjeg Zagrepčana. U svibnju se vratio nakon trogodišnje pauze, no meč protiv brazilskog veterana nije izgledao kao što je on očekivao. Sve je bilo gotovo već u prvoj rundi jer je Brazilac slavio nokautom. Pokrajac tvrdi da je ovaj put puno bolje spreman nakon odlično odrađenih priprema bez ikakvim problema. I u ATT-u se može čuti da je iza "The Dukea" odličan kamp i da vrlo spreman ulazi u obračun na SBC-u 25.

"Ovaj put sam odradio puno bolji kamp nego za prvi meč protiv Falcaoa. Pripreme sam kao i obično odradio u American Top Teamu u Zagrebu sa čitavim svojim timom. Tu su bili glavni trener Forgač, Saša Drobac, Handanagić, Stipe Todorić, ali i svi ostali borci iz tima koji su mi pomagali. Dosta sam radio s Ivanom Erslanom, s Krofakom, Sadikovićem i ostalima...", rekao je Pokrajac u razgovoru za Fight Site pred ovaj vrlo bitan meč.

Nakon trogodišnje pauze, a onda i poraza prekidom, i sam hrvatski borac je svjestan da mu je potrebna pobjeda u ovom meču. Pitali smo ga jesu li detektirali što je pošlo po krivu na priredbi u Odžacima?

"Nema tu neke velike mudrosti. Početkom borbe sam dobio vrlo neugodan udarac u predio ekvilibrijuma. Nisam se uspio oporaviti sve do kraja. Te večeri jednostavno nije išlo", odgovara Igor i najavljuje istu taktiku kao i prvi put.

"Taktika će biti ista, s tim da sam sada puno bolje spreman nego prvi put. I ovaj put sam puno bolje i puno lakše skinuo kilograme za službenu vagu."

U slučaju slavlja i osvajanja SBC pojasa, nema sumnje da ćemo Igora i u budućnosti gledati u srpskoj organizaciji. To nam je potvrdio i u ovom razgovoru.

"Organizacijski je to jako kvalitetna promocija. Imamo vrlo dobar odnos i već smo dogovorili dužu suradnju", potvrđuje Pokrajac, ali i dodaje:

"Ne znam koliko ću se još boriti. Cilj je nastupati dokle god se budem osjećao dobro i dokle god sam kompetitivan. No, ovo je ipak sport mladih te vjerujem da sam ipak pri kraju karijere."

U međuvremenu smo ovog uvijek dobro raspoloženog mladića gledali i u neobičnoj ulozi najavljivača na FNC priredbi u Zagrebu. S obzirom da je za nekoliko dana drugo izdanje iste organizacije, zanimalo nas je hoće li se opet uhvatiti mikrofona?! Odgovorio je vrlo kratko, ali jasno te je pritom najavio FNC 2 u American Top Team dvorani u Zagrebu.

"Naravno da hoću. Odlična priredba koju se isplati doći i pogledati uživo. Tu su sjajni mladi borci, teško je nekog izdvojiti zato ću pobrojati one koji mene zanimaju. To su Kosić, Barbir, Smodila, 'Croata' Barrio, Adriana Vuković, Rok Krušič, Purkert, Novak i Čelić", zaključio je Pokrajac.

SBC 25 priredbu, koja je na rasporedu 7. prosinca u dvorani Spens u Novom Sadu, predvode čak četiri meča za titulu prvaka. Onaj koji će nas najviše zanimati jest svakako obračun dva UFC veterana - Igora Pokrajca i Maiquela Falcaoa.

Linker
26. travanj 2024 00:51