Regija

Ponajbolji grappler svijeta ugušio Ishiija, Bader poražen u borbi za apsolutnog prvaka

Craig Jones vs. Satoshi Ishii
 screenshot
Submission Underground promocija zatvorila je godinu svojom 20. priredbom

Niti drugi nastup unutar Submission Underground promocije nije bio uspješan za Satoshija Ishiija. Nakon što je prije desetak dana u borbi za titulu poražen od Masona Fowlera, japansko-hrvatski borac i bivši zlatni olimpijac nije uspio odgovoriti na kvalitetu Craiga Jonesa, jednog od najboljih grapplera i svijeta te svakako uz Gordona Ryana najveću globalnu grappling zvijezdu.

Njih dvojica nastupili su u sunaslovnoj borbi priredbe promocije Chaela Sonnena, a Jones je borbu otvorio tako da je povukao gard. Ishii je to prihvatio, ali čim je došao na Jonesa, Australac je napravio tranziciju i prebacio se na Ishiijeva leđa, odakle je krenuo raditi na "rear naked chokeu", jednom od svojih najdražih poteza. Pokušavao je Ishii izaći, vjerovao je da mu dvadesetak kilograma prednosti može pomoći, no nije bilo lijeka. Za nešto više od dvije minute je Jonesov pritisak postao previše čvrst i Ishii je tapkao, a Jones je slavodobitno završio još jednu uspješnu godinu. No, ne toliko uspješnu, budući da je tijekom nje dva puta poražen od Masona Fowlera.

Upravo je Fowler, koji je u prošlom nastupu nakon tri produžetka savladao Ishiija, bio glavna zvijezda priredbe, a ovog je puta titulu apsolutnog prvaka branio protiv Ryana Badera, Bellatorovog prvaka teške kategorije. Ovog puta je i njegov posao bio puno brži. Nakon početnog hrvanja, Fowler je povukao gard, a onda iz donje pozicije došao do poluge na Baderovoj ruci, poteza kojim je završio borbu nakon nešto više od jedne i pol minute. Iza nove grappling zvijezde je fenomenalna godina, ime je izgradio upravo u borilištu ove promocije, a za očekivati je skorašnji novi okršaj protiv Jonesa. Osim ako Chael Sonnen na borbu uspije privoliti Gordona Ryana, to bi tek bio pravi spektakl borbe na parteru i vjerojatno najveća borba koju grappling u ovom trenutku može ponuditi.

S ostatka programa vrijedi spomenuti pobjedu UFC-ove borkinje Gillian Robertson nad Invicta zvijezdom Pearl Gonzalez, kao i slavlje Gabriela Gonzage nad Hunterom Colvinom. Cijelu priredbu možete pogledati na UFC Fight Passu.

Linker
25. travanj 2024 15:10