Regija

Posrtaj Hrvata u Beogradu: Dvojac od kojeg se puno očekivalo izgubio u prvim borbama na Svjetskom prvenstvu

Božo Starčević

 JACK GUEZ/AFP/PROFIMEDIA Jack Guez/afp/profimedia
Antonio Kamenjašević i Božo Starčević neće ovo Svjetsko prvenstvo pamtiti po dobrome

Kratkotrajna su bila nadanja Hrvata u četvrtak u Beogradskoj Areni, na Svjetskom seniorskom prvenstvu u hrvanju. Obojica naših boraca koji su izašli na strunjaču, na njoj su i bili samo jednu borbu, pišu Sportske novosti.

U kategoriji do 77 kilograma, onoj u kojoj nam je Antonio Kamenjašević, jedna od dvije uzdanice za moguću olimpijsku vizu za Pariz 2024., neuspjeh u kvalifikacijskoj borbi. Antonio Kamenjašević je izgubio od Kazahstanca Demeu Žadrajeva, glatkih 5-0. Žadrajev se kasnije probio do četvrtfinala u kojem je izgubio od Azerbajdžanca Sanana Sulejmanova, 5-1.

Naša je pozornost bila u četvrtak usmjerena i prema kategoriji do 82 kilograma. Božo Starčević je u kvalifikacijama izgubio od Mađara Erika Szilvassyja, također 5-0. Već kolo kasnije je Mađar izgubio od Azerbajdžanca Rafiga Husejnova 4-3.

Još jedan poraz upisao je i Filip Smetko koji je izgubio već u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, u kategoriji do 97 kilograma grčko-rimskim stilom uspješniji od Smetka bio je Amerikanac Joe Rau sa 4-1.

Kako je Rau odmah potom izgubio svoju sljedeću borbu, Smetko je ostao bez mogućnosti nastupa u repesažu.

Linker
12. travanj 2024 14:30