Regija

Pratljačić ozlijeđen, Milun do zlata bez finalne borbe

Luka Pratljačić
 Damir Krajac / CROPIX
Finalni meč superteške kategorije na Prvenstvu Hrvatske u boksu neće se održati. Luka Pratljačić doživio je ozljedu vilice u svom polufinalnom dvoboju protiv Marijana Brnića, a ona je dovoljno ozbiljna da je on prisiljen otkazati susret s Markom Milunom u finalu.

Luka Pratljačić iz Osijeka i Marijan Brnić iz splitskog Groma odraditi su u petak vrlo sadržajan meč prepun akcije, no favorizirani Pratljačić potvrdio je zašto je u to polufinale ušao s takvim statusom. Pogađao je hrvatski rezervni reprezentativac bolje udarce u većoj količini, ali protiv sebe je imao protivnika koji nije došao svoju kožu jeftino prodati. Ulazio je Brnić u otvorene razmjene gdje je pogađao Pratljačića, a jedan od udaraca koji je pogodio doveo je do ozljede.

Boksač iz Osijeka doživio je ozljedu vilice koja ga je već prekjučer eliminirala iz finalnog ogleda s Markom Milunom. Ipak, zbog pravila prvenstva moralo se čekati dok ne postane službeno, odnosno dok Luka ne odradi vaganje za današnji meč koji je trebao predvoditi program na Velesajmu. Zbog istih pravila nije moguće u finale dovesti Brnića kao zamjenu, odnosno pravilima je regulirano da su poraženi boksači u svakom slučaju eliminirani iz daljnjeg natjecanja.

Marko Milun je tako obranio titulu prvaka Hrvatske sa samo jednim odrađenim mečem. U polufinalu je bio bolji od Jure Babića iz Gladijatora, koji mu se hrabro suprotstavio, ali mu još uvijek nedostaje iskustva za ravnopravnije parirati jednom od najboljih boksača Europe.

Finala su na rasporedu danas od 13 sati, a za izravni prijenos svim zainteresiranima se potrudila Sportska Televizija.

Prvenstvo Hrvatske u boksu 2020. - Raspored finala

1

63kg

Erik Pijetraj (Leonardo)

Diego Mamić (Pula)

2

69kg

Marko Zeljko (Salona)

Stipan Prtenjača (Sesvete)

3

75kg

Mladen Sobjeslavski (Leonardo)

Gabrijel Veočić (Brod)

4

81kg

Luka Plantić (Salona)

Matej Uremović (Rijeka)

5

91kg

Damir Plantić (Sesvete)

Zvonimir Rebolj (Osijek)

6

ž57kg

Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

Hrvojka Čudina (Omega Zagreb)

7

ž60kg

Dea Bolanča (Pitbull)

Marija Malenica (Pitbull)

8

ž75kg

Ivona Brnić (Grom)

Lucija Bilobrk (Pitbull)

Linker
17. travanj 2024 10:38