Regija

Predsjednik KSW-a u Americi najavio Roberta Soldića kao buduću globalnu zvijezdu

Koliko Roberto Soldć znači KSW-u pokazao je predsjednik poljske promocije Martin Lewandowski koji je u razgovoru za najveći američki portal MMA Fighting predstavio 24- godišnjeg prvaka velter kategorije kao buduću svjetsku zvijezdu slobodne borbe.

Najveća borilačka priredba ove godine bio je sjajni UFC 239 održan prošlog vikenda u Las Vegasu. Lewandowski se tako prošlog tjedna zaputio "preko bare" kako bi promovirao nadolazeći KSW 50. Jubilarna priredba koja se u rujnu održava u Londonu bit će najveći spektakl koji su Poljaci priredili do sada.

Šef KSW-a je u borilačkoj prijestolnici svijeta odradio veliki intervju i najavio njihove planove širenja na američko tržište i želju za suradnjom s UFC-ovim najvećim konkurentom Bellatorom. No nama najzanimljiviji dio razgovora tiče se samog KSW-a 50. Upitan hoće li na jubilarnoj priredbi nastupiti neko veliko ime Lewandowski je izdvojio njihovog velter prvaka.

"Da, na popisu borbi će se naći jedno veliko ime. Mislim da će on globalno postati velika zvijezda. Jako je popularan u Europi, a posebno je popularan u Njemačkoj, Hrvatskoj i Poljskoj. Njegovo ime je Roberto Soldić. On je naš prvak velter kategorije i borit će se na KSW 50 priredbi. Radi se o jako posebnom eventu za nas. To je svojevrsno zlatno izdanje i simbol da se želimo proširiti izvan Poljske. Zato se priredba održava izvan Poljske kao znak da želimo zakoračiti u druge zemlje", rekao je Lewandowski.

KSW 50 održava se 14. rujna u The SSE Areni pokraj Wembley stadiona u Londonu. Nastup Soldića (16-3) već je službeno potvrđen iako ime njegovog protvnika još uvijek nije poznato. Vitežaninu koji živi i trenira u Dusseldorfu to će biti druga obrana naslova kojeg je uspješno obranio u svibnju protiv Krystiana Kaszubowskog a KSW-u 49 u Gdansku.

Linker
24. travanj 2024 05:04