Regija

Promotori Hrgoviću pronašli dosad najveći izazov? 'Hajdemo vidjeti jesu li priče sa sparinga istinite'

Amir Mansour i Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
"Mi smo zainteresirani, a hajdemo vidjeti jesu li i oni" - jasna je poruka iz Filipovog tima

Iako Filip Hrgović (11-0) pred sobom ima meč s Rydellom Bookerom (26-3), njegovi promotori već pripremaju teren za buduće izazove.

'El Animal' će svoj idući nastup odraditi 7. studenog na Floridi, a prođe li sve prema planu, njegov tim pokušat će mu osigurati veliki okršaj s još jednom teškaškom zvijezdom u usponu i nekadašnjim sparing partnerom najboljeg hrvatskog boksača - Danielom Duboisom. A kao još jedna opcija spominje se i Duboisov idući suparnik - Joe Joyce.

I Eddie Hearn i Nisse Sauerland te su želje otkrili u razgovoru sa Sky Sportsom.

"To je sjajan meč. Svi smo čuli priče sa sparinga. Pa hajdemo vidjeti jesu li bile istinite ili ne. Riječ je o dvojici mladih i odličnih teškaša koji su u TOP 10 na svijetu", komentirao je Hearn.

screenshot/Youtube
Daniel Dubois i Joe Joyce

Sauerland je tu ipak bio malo rezerviraniji, ali je i on dao do znanja da je to smjer u kojem žele ići.

"Borili bi se s Duboisom, nema problema, ako su uvjeti zadovoljavajući. No, on mora prvo pobijediti Joea Joycea, a to je težak meč. Mi bismo prihvatili borbu s pobjednikom tog dvoboja. Znam i da bi Filip bio vrlo zainteresiran za to. No, uvjeti moraju biti zadovoljavajući - trebalo bi to biti za neku titulu. Mora imati neko značenje. Mi smo zainteresirani, a hajdemo vidjeti jesu li i oni. Istovremeno želimo što brže napredovati. Nećemo čekati Duboisa ili Joycea, mi vjerujemo da je Filip puno talentiraniji od njih. Oni nisu loši borci, ali trebaju se dokazati jedan protiv drugoga. Čekamo, ali nećemo predugo čekati jednu takvu borbu. Naš pogled je usmjeren prema vrlo velikim okršajima", rekao je Sauerland na ovu temu.

Dubois je, spomenimo, trenutno na 15-0 kao profesionalac, a svoj idući meč imat će s Joyceom (11-0) na priredbi koja se 28. studenog održava u Engleskoj.

Linker
14. travanj 2024 20:47