Regija

Provjerili smo protiv koga se Soldić bori na KSW-u 53: Kincl nije protivnik!

Roberto Soldić će svoj idući nastup u KSW-u odraditi na 53. priredbi poljske promocije, koja je na rasporedu 21. ožujka u Lodzu. Fight Site saznaje da su glasine, koje su se ovih dana pojavile na borilačkim forumima, a kažu kako bi se "RoboCop" trebao sučeliti Patrikom Kinclom, netočne.

Tragom informacije koje već neko vrijeme kolaju borilačkim kuloarima, a vjerojatno su puštene od strane samog poljskog gigaganta i kažu da bi RoboCopa na KSW-u 53 trebali vidjeti protiv Čeha Kincla, odlučili smo provjeriti istinitost istih kod Soldićevog menadžera Ivana Dijakovića. On nam je odmah na početku razgovora demantirao da je dogovoren meč Soldić vs. Kincl.

"Roberto se u ovom trenutku želi boriti sa najvećim imenima ovog sporta i najtežim protivnicima. On želi imena i protivnike koji su mu izazov i motivacija", objašnjava Dijaković dodajući da je vrijeme za prave testove protiv nekih boraca koji imaju iskustvo najvećih promocija poput UFC-a ili Bellatora, kako bi i Soldić imao nešto od tih dvoboja.

Nažalost, dobar dio tih boraca je i dalje pod ugovorima pa posao za "Konfrontacju" nije lak. Posebno jer je Soldić vrlo poznato europsko ime protiv kojeg nitko neće tako lako i jednostavno u kavez. Dijaković je svjestan delikatnosti situacije, ali naglašava da mora misliti na svog borca koji protiv imena kao što su Kincl ima jako malo za dobiti, a sve za izgubiti.

"Svjesni smo mi da nije lako Robertu naći protivnika i svjesni smo problema koji KSW ima. Stvarno se trude dovesti što bolje ime, ali je sada pitanje hoće li u tome i uspjeti. U ovom trenutku nema konkretnog imena koje bi nas zadovoljilo. Kada ga dobijemo, bit ćete prvi koji će saznati", dodao je Dijaković.

Nije tajna da bi Soldić htio ukrstiti rukavice s Paulom Daleyjem, bivšom zvijezdom UFC-a, a danas članom Bellatorovog rostera. Bilo je govora da bi upravo "Semtex" mogao biti njegov protivnik u Londonu, no na koncu je ta opcija propala jer čelnik Bellatora Scott Coker nije htio pustiti borca pod ugovorom.

Izbor je u konačnici pao upravo na Čeha Kincla. Do meča nikada nije došlo jer je 30-godišnji veteran XFN-a, otkazao nastup samo par dana prije ulaska u kavez. KSW se morao snaći pa su Soldiću pronašli zamjenu u obliku Poljaka Michala Pietrzaka. Vjerojatno je i otkazivanje u posljednji trenutak jedan od razloga zašto Kincl nije opcija za ekipu iz UFD Gyma.

Linker
25. travanj 2024 01:10