Regija

Provjerite kako su suci bodovali meč Rakić vs. Oezdemir: Američki mediji vjeruju da je Srbin pobijedio!

Aleksandar Rakić
 Instagram
Aleksandar Rakić i Volkan Oezdemir su odradili prilično izjednačen dvoboj u sunaslovnoj borbi UFC-ove priredbe u korejskom Busanu. Suci su nakon posljednje, treće runde prednost ipak podijeljenom odlukom sudaca dali bivšem švicarskom izazivaču.

Iako se nipošto ne radi o "krađi" jer je meč bio prilično neizvjestan, dobar dio fanova i javnosti se ne slaže s odlukom i smatra da je pobjeda trebala otići u ruke mlađem borcu. Zanimljiv podatak glasi da su sva trojica sudaca prvu rundu dali Rakiću, a sva trojica bez iznimke treću Švicarcu. Druga runda je očito podijelila bodovne suce. Collett i Dimitrou su je bodovali za Oezdemira, a Evan Field za Rakića. Tako smo i dobili konačnih 29-28, 28-29 i 29-28, odnosno 2-1 za Švicarca.

Ako analizirate kako su poznati američki mediji bodovali ovaj meč, onda je u prednosti Rakić. I to značajnoj. Jedino je portal MMAFighting bodovao za Švicarca, dok su novinari iz MMAManije, MMAJunkieja, BloddyElbowa, Sherdoga i WrestlingObservera vjerovali da je Rakić bio bolji.

Borac iz Beča je stoga jasan pobjednik publike, no u profesionalni "score" mu se ipak piše prvi poraz nakon punih osam godina i prvog uopće meča u MMA karijeri. Trenutačno ima 12-2 i 4-1 u elitnoj svjetskoj promociji. Teško je za povjerovati da bi mu ovako gust poraz u meču protiv bivšeg izazivača mogao naškoditi. Dapače, dojam je da je Rakićeva "dionica" nakon Fight Night priredbe u Busanu još malo porasla.

Linker
19. travanj 2024 06:13