Regija

Prozivka na prozivku: ‘Croatu‘ sada proziva borac s kojim se borio još na FNC 2 eventu

Adi Duraković

 Instagram (adi Duraković)
Prvak FNC-ove lake kategorije našao se na meti bosanskohercegovačkog kickboksača

Jučerašnji dan bio je prožet prozivkama na regionalnoj MMA sceni. Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio i Miran Fabjan izazvali su Aleksandra ‘‘Jokera‘‘ Ilića na međusobni obračun, ali čini se da prozivkama tu nije kraj.

Naime, ‘‘Croata‘‘ je dobio protuprozivku nakon što je prozvao Ilića na međusobni okršaj. ‘‘Croatin‘‘ Instagram ‘‘story‘‘ podijelio je Adi Duraković, bosanskohercegovački kickboksač i MMA borac, a usput je prozvao ‘‘Panchija‘‘ na obračun.

‘‘Probaj mene na 75 (kg). Biraj mjesto, biraj datum, biraj kategoriju.‘‘, poručio je Duraković i pritom je označio Barrija, Dražena Forgača i FNC organizaciju.

image

Instagram story Adija Durakovića

Instagram (adi Duraković)

Adi Duraković za neke MMA fanove možda je i zaboravljeno ime u ovom trenutku. Bosanskohercegovački borac puno zapaženije rezultate postizao je i još uvijek postiže u kickboksu, a kad je MMA u pitanju, Duraković ima samo jedan profesionalni nastup iza sebe.

No, taj nastup dogodio se pod okriljem FNC-a, još krajem 2019. godine. Duraković je nastupio na sada već davnom FNC 2 eventu, a znate li tko je bio njegov protivnik? Upravo Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio.

Bio je to povratnički ‘‘Croatin‘‘ meč nakon pet godina izbivanja iz MMA kaveza/ringa, a do pobjede je došao već nakon 20-ak sekundi borbe. Međutim, bio je to jedan od najčudnijih mečeva na FNC-ovim priredbama.

Prije nego su borci bacili prve udarce, Duraković se okrenuo prema sucu, zatražio je pauzu, a zatim se čudnovato ponašao u kavezu. Nikome nije bilo jasno što se točno događa, a nekoliko trenutaka kasnije Duraković je ostao bez svijesti.

Liječnici su morali hitno intervenirati, a Duraković je hospitaliziran. Srećom, dan kasnije Duraković se javio iz bolnice Rebro i potvrdio je da se dobro osjeća, a isti dan otpušten je iz bolnice.

"Osjećao sam se dobro, jedva sam čekao meč i sve je bilo dobro do ulaska u kavez. Na početku meča sam osjetio jaku bol u prsima i zamutio mi se vid. Rekao sam sucu da nešto nije OK i to je sve čega se sjećam", napisao je Duraković na svom službenom Facebooku u prvom obraćanju javnosti nakon nemilog incidenta na FNC-u.

"Sljedeće što znam jest da sam se probudio u kolima hitne pomoći i ponovno sam izgubio svijest. Kada sam se probudio, bio sam u bolnici priključen na aparate. Nisam shvaćao odmah što se dogodilo, pomislio sam najprije da sam pretrpio težak nokaut. Tek nakon razgovora s liječnici sam saznao što se dogodilo u kavezu.‘‘, otkrio je tada Adi Duraković.

Adi je početkom 2022. godine prozivao ‘‘Croatu‘‘ putem Instagrama i tada je otkrio kako se srušio jer je skidao 7 kilograma u dva dana i organizam ga je jednostavno ‘‘izdao‘‘ na početku meča.

Do revanša između njega i ‘‘Croate‘‘ nikada nije došlo, ali s obzirom na puteve kojima su otišli, ne čudi previše da taj meč nije ponovljen. Duraković se vratio kickboksačkim mečevima, a nastupao je i u profesionalnom boksu, dok je Barrio dogurao do statusa FNC-ovog prvaka lake kategorije, a vrlo uspješno nastupa i u KSW-u.

Putevi su im se očito razišli u proteklih par godina, ali Duraković i dalje želi revanš. S obzirom na status koji Barrio trenutno uživa u FNC-u, Duraković će vjerojatno morati upisati nekoliko pobjeda pod okriljem FNC-a, prije eventualnog meča s Barrijom.

No, tko zna? Možda Barrio odluči pružiti priliku za revanš borcu s kojim se borio nakon svoje duge pauze. Znamo da je Barrio spreman za bilo koga, bilo kada i bilo gdje, što je uostalom više puta dokazao. U svakom slučaju, raduje nas interes Durakovića za teškim mečevima i povratkom na regionalnu MMA scenu. Iskusan kickboksač uvijek može poslužiti kao dobro pojačanje za organizaciju.

Mnoštvo je prozivki upućeno proteklih dana i regionalnim borcima sigurno ne nedostaje protivnika zainteresiranih za obračun. FNC-ov matchmaker trenutno je ‘‘na slatkim mukama‘‘.

Linker
28. travanj 2024 02:11