Regija

Prozivke nisu urodile plodom: Alen Babić ignorirao je Andreja Pešića

Roy Jones Jr. i Andrej Pešić

 Facebook (bratislav Pešić)
Ponajbolji srpski boksač ‘‘cruiser‘‘ kategorije pokušao je doći do meča protiv ‘‘Savagea‘‘

Krajem proteklog tjedna, ponajbolji hrvatski boksač Alen Babić dobio je zanimljivu prozivku upućenu iz Srbije, točnije od strane Andreja Pešića (14-2-1, 7 KO). 27-godišnji srpski boksač većinu svoje karijere boksao je u ''cruiserweight'' kategoriji (-90.7 kg), a sada je zainteresiran okušati se u ''bridgeru''.

''Bridgerweight'' kategorija je koja se nalazi između ''cruisera'' i teške kategorije, a gornja granica joj je 102 kilograma. Pešić je pojasnio zašto se želi okušati u toj kategoriji, a kao adekvatnog protivnika vidi upravo našeg Alena Babića.

"S visinom od 194cm i 96kg smatram da mi ova (bridgerweight) kategorija odgovara više nego kruzer u kojoj sam ostvario sve pobjede do sada. Volio bih da mi u prvom meču u novoj kategoriji protivnik bude hrvatski profesionalni boksač Alen Babić. Za mene bi meč protiv Babića bio pravi ispit i pokazatelj na kojoj razini se sada nalazim.", objasnio je Andrej.

Bio bi to meč koji bi bez ikakve sumnje privukao veliku pažnju na regionalnoj boksačkoj sceni, no čini se kako Alen Babić kao nositelj WBC-ova (Silver) pojasa trenutno nije zainteresiran za ništa drugo, osim za borbu protiv Oscara Rivasa koji je WBC-ov svjetski prvak u ''bridgeru''.

Naime, Bratislav Pešić, otac i trener Andreja Pešića oglasio se putem svog Facebook profila obznanio je kako tim Andreja Pešića ne planira dalje prozivati ''Savagea''.

''Nismo dobili nikakvu reakciju od tima Alena Babića na ponudu za meč! Naravno da ćemo ovdje stati, jer nije nam cilj graditi karijeru kroz prozivke. Ponuda vrijedi i ukoliko nas netko kontaktira, pregovarat ćemo i obavijestiti javnost o ishodu. Sportski pozdrav.'', napisao je Bratislav Pešić.

image

Facebook status Bratislava Pešića

Facebook (bratislav Pešić)

Čini se kako će Andrej Pešić svoj put ka vrhu ''bridgera'' morati potražiti preko nekih drugih imena, a možda se on i Babić susretnu upravo na vrhu.

Inače, Andrej je dvaput poražen u svojoj profesionalnoj karijeri, a oba poraza došla su od strane hrvatskih boksača. Petar Milas pobijedio ga je tehničkim nokautom u trećem mjesecu 2017. godine, a tri mjeseca kasnije, Toni Višić savladao je Pešića jednoglasnom odlukom sudaca. Krajem 2017. godine, Pešić se revanširao Višiću, a srpski boksač trenutno uživa pobjednički niz od pet uzastopnih pobjeda.

Linker
08. travanj 2024 15:30