Regija

Rakić objasnio zašto je istovremeno 'i sretan i tužan' zbog Jonesovog odlaska iz poluteške

Aleksandar Rakić
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Tko zna što će se sve dogoditi, možda se i jednog dana sretnemo u teškoj kategoriji..."

Pobijedi li ovoga vikenda Anthonyja Smitha, Aleksandar Rakić doći će korak bliže borbi koju sanja svaki MMA borac. Naravno, pričamo o meču za naslov UFC-ovog prvaka, a stigne li austrijsko-srpski borac jednog dana do prestižne titule, bit će istovremeno sretan, ali i svjestan da bi neki taj uspjeh mogli osporavati zbog Jona Jonesa.

'Bones' je, podsjetimo, napustio pojas u poluteškoj kategoriji te se odlučio testirati među najboljim teškašima svijeta. UFC je na taj potez odgovorio organizacijom meča između Dominicka Reyesa i Jana Blachowicza. Njih će se dvojica 26. rujna boriti za upražnjeni naslov, a Rakićev meč sa Smithom, kao i onaj Glovera Teixeire i Thiaga Santosa, mogao bi odrediti idućeg izazivača. S time da okršaj dvojice Brazilaca, ako ćemo biti iskreni, u ovim trenucima ima prednost u toj utrci.

Dallas, TX, USA - 12/05/2017 - UFC - Jon Jones e Daniel Cormier Shevchenko durante coletiva de Imprensa para os proximos eventos do Ultimate realizado na Arena American Airlines Center. Foto: Jason Silva/AGIF
Jason Silva/AGIF/ AFP

"Malo sam i sretan, ali i malo tužan jer je otišao. Sretan sam jer je put do vrha, odnosno do pojasa, sada nešto kraći. A tužan sam jer će ljudi, ako postanete prvak u poluteškoj, govoriti, 'Trebaš pobijediti Jona Jonesa da bi bio pravi prvak'. Stoga, mislim da nikada nećete biti prvak u njihovim očima. Za to morate pobijediti njega", rekao je Rakić na druženju s medijima.

Aleksandar je trenutno maksimalno koncentriran na Smitha. U noći sa subote na nedjelju, kako sam kaže, namjerava poslati jasnu poruku nakon koje će ga svijet dobro zapamtiti, a pobjeda nad bivšim izazivačem trebala bi ga dovesti do TOP 5 pozicije i korak bliže onoj izazivačkoj.

Unatoč tome što pred sobom ima pregršt potencijalnih i zanimljivih suparnika, Rakić ne otpisuje mogućnost da bi se jednog dana mogao u kavezu sastati s jednim od najboljih boraca u povijesti MMA-a.

"Možda se Jon nakon par mečeva u teškoj odluči testirati i vratiti u polutešku. Možda poželi postati dvostruki prvak. Tko zna što će se sve dogoditi. Možda i ja jednoga dana sretnem njega u teškoj. Nikad se ne zna", poručuje Rakić.

Linker
21. travanj 2024 03:01