Regija

Rakić prije velikog meča s Ozdemirom: 'Volkan je na mom putu, moram ga maknuti!'

Aleksandar Rakić
 Instagram
Ukoliko pobijedi i Volkana Oezdemira, Aleksandar Rakić s pravom može reći da zaslužuje izazivačku poziciju u poluteškoj kategoriji. No, i sam je svjestan kakvu opasnost nosi bivši izazivač iz Švicarske.

U razgovoru za službene stranice UFC-a je odgovorio na pitanje zašto unatoč impresivnih 4-0 u dosadašnjoj UFC karijeri nije u većoj mjeri primjećen od internacionalnih medija?

"Mislim da je jedini razlog taj što se nisam do sada borio u SAD-u. Američko tržište nije vidjelo moj posljednji nastup", odgovara austrijsko-srpski borac misleći pritom na brutalan nokaut kojim je u mirovinu poslao veterana Jimija Manuwu.

Niti sada mu se neće ispuniti želja da se okuša u Americi. Meč protiv Oezdemira će odraditi u dalekom južnokorejskom Busanu.

"Razgovarao sam sa svojim menadžmentom i stvarno sam htio ovaj meč protiv Volkana odraditi u SAD-u. Htjeli smo meč na UFC-u 245, ali popis borbi je već bio pun."

"Kada sam dobio ponudu nastupiti u Koreji, prihvatio sam je. Ime protivnika mi je bilo bitnije od lokacije. Ali u budućnosti se veselim mečevima u SAD-u, kako bih mogao dobiti više pažnje i kako bi me veći broj ljudi zamijetilo", dodaje.

Svjestan je Bečanin da ga upravo pobjeda protiv Volkana Oezdemira vodi do pobjednika meča Jones vs. Reyes. Ili barem na put prema izazivačkoj poziciji broj jedan. Nakon Manuwe, Švicarac je još jedan bitan korak prema njegovom cilju...

"Ovo je za mene savršen 'matchup'. On je snažan tip, borio se za titulu i zato je ovo savršena šansa da svima pokažem kako pripadam u TOP 5. Samo je jedan put do toga - ispred mene je Volkan, njega moram maknuti s puta kako bih stigao tamo gdje želim", jasan je član Gyma 23 iz Beča.

Iako inače pripreme odrađuje i u American Top Teamu na Floridi, ovaj put se odlučio isključivo na ostanak kod kuće. Zašto?

"U najboljoj sam formi života. Sve smo isplanirali do posljednjeg detalja. Nekoliko boraca iz različitih organizacija je stiglo u Beč na sparinge, a fokus čitavog kampa je ovaj put bio samo na meni."

"Kada treniram u ATT-u, to je velika dvorana, tamo je jako puno boraca, a treneri se mogu fokusirati na jednog čovjeka možda najviše sat vremena. Ovaj put sam dobio 100 posto vremena, kako bih mogao odraditi neke prilagodbe i ispraviti neke stvari", objašnjava.

27-godišnjak je otkrio i planove za iduću godinu...

"Iduće godine se planiram boriti dva ili tri puta. I želim nastup u glavnoj borbi priredbe. Želim dobiti iskustvo meča na pet rundi. Želim iskustiti pripreme za meč od pet rundi jer se do sada nikada nisam borio u meču od pet rundi. A ako dobijem priliku protiv Jona Jonesa, želim imati iskustvo od barem jednog ili dva meča, koji su bili zakazani na pet rundi. On je vrlo iskusan pa ne možete ništa prepustiti slučaju."

"Ideja je dobiti glavnu borbu večeri u SAD-u, protiv nekoga tko je rangiran bolje do mene. Moram samo ići prema gore", dodaje.

I za kraj...

"Svaki meč sam sve bolji, svaki pripremni kamp rastem kao borac. Sve sam stariji i mudriji, to je vrlo bitno jer želim pokazati svima da pripadam među top izazivače i da sam u budućnosti spreman boriti se protiv prvaka. Nikada do sada nisam bio toliko dobro spreman, koncentriran i nabrijan za početak meča. Ne mogu ga dočekati. Bit će vatrometa u Koreji", zaključuje Rakić.

Linker
02. svibanj 2024 19:54