Regija

Roberto Soldić nakon KSW-a 50: Moram se odmoriti, ali nadam se da ću biti spreman za Zagreb

Roberto Soldić
Nakon što je sinoć na KSW-u 50 u Londonu upisao novu pobjedu, sada je samo pitanje hoće li Roberto Soldić (17-3) biti u mogućnosti ponovno ući u kavez na KSW 51 priredbi koja će se za samo dva mjeseca održati Zagrebu. "Robocop" nije htio odmah nakon borbe definitivno potvrditi nastup, ali se nada da će biti spreman za Arenu.

Četvrtu pobjedu u nizu upisao je 24- godišnji Vitežanin sinoć u Wembley Areni porazivši opasnog hrvača Michala Pietrzaka (8-4) jednoglasnom odlukom sudaca. Budući da je Poljak uskočio u borbu kao zamjena za ozlijeđenog Patrika Kincla samo četiri dana ranije, Soldić je borbu odradio na 80 kilograma te nije branio svoju titulu prvaka velter kategorije.

"Pietrzak je bio čvrst protivnik. Nisam htio srljati. Bilo mi je važno samo da pobjedim, stoga nije bitno kako sam to napravio. On je dobar hrvač, čvrst tip i poštujem ga. Ja sam zadovoljan. Dao sam sve od sebe i veselim se sljedećoj borbi", rekao je Soldić nakon borbe u razgovoru za poljski InTheCage.PL.

Iako su mnogi vjerojatno očekivali da će hrvatski nokauter doći do ekspresne pobjede prekidom, Pietrzak je pružio dobar otpor te je izdržao do kraja u svom KSW debiju. Soldić je zadovoljan svojim nastupom i smatra kako je dobro da ponekad odradi sve runde.

"Njegov plan je bio da me ruši u parter, ali ja sam spreman za sve. Također znam hrvati, znam jiu-jitsu, znam sve. Kompletan sam MMA borac. U jednom trenutku je bio malo uzdrman, ali nisam htio žuriti i dao sam si vremena. Ovo je dobro iskustvo za mene. Sve moje borbe su kratke i završe nakon minutu- dvije. Ali ako odradim više rundi to je dobro za moju kondiciju."

U Londonu je sinoć i službeno najavljeno kako će poljaska promocija svoju sljedeću priredbu KSW 51 održati 9. studenog u Areni Zagreb. Na eventu će nastupiti Soldićevi kolege iz UFD Gyma Erko Jun i Antun Račić, kao i regionalne zvijezde poput Filipa Pejića, Vase Bakočevića i Aleksandra Ilića.

Soldić se nada da će i on biti spreman nastupiti pred domaćom publikom u Areni.

"Uzet ću pauzu sedam dana i zatim vidjeti što ću dalje. Moram razgovarati sa svojim menadžerom, stoga, vidjet ćemo. Možda Zagreb, nadam se da ću nastupiti u Zagrebu. Nadam se da ću se natjecati jer ovo je prvi KSW u Zagrebu. Vidjet ćemo. U svakom slučaju doći ću podržati Račića i Erka. Čak i ako se ne budem natjecao, svakako dolazim", poručio je Soldić.

Linker
27. travanj 2024 05:11