Regija

Roberto Soldić slavio jednoglasnom odlukom na KSW 50 priredbi u Londonu

KSW 50
Roberto Soldić (24) uspio je večeras (subota, 14. rujna) osigurati novu pobjedu na jubilarnoj KSW 50 priredbi u Londonu. "Robocop" je nakon tri runde akcije Michala Pietrzaka svladao jednoglasnom odlukom sudaca.

Soldić (17-3) je u Wembley Arenu došao kao veliki favorit protiv borca koji je meč prihvatio samo četiri dana ranije kao zamjena za ozlijeđenog Patricka Kincla. Budući da je borba dogovorena u međukategoriji na 80 kilograma, ulog u meču nije bio Soldićev pojas prvaka velter kategorije.

Pietrzak (8-4) je na papiru slabiji borac te mu je ovo svakako bio najveći izazov u dosadašnjoj karijeri, no Poljak je pružio dobar otpor i nije postao još jedna žrtva Soldićeve ubojite ljevice.

Soldić je s druge strane meč odradio oprezno, no iako je kroz sve tri runde bio agresor i tražio udarac kojim bi završio borbu, ipak nije bio dovoljno kreativan da nokautira čvrstog Pietrzaka koji nije izbjegavao borbu u stojci. Ponajbolji poljski hrvač kroz sve je tri runde zaprijetio rušenjima, no KSW-ov prvak je pokazao kvalitetu i u tom segmentu te je uspješno obranio njegove pokušaje. Na podu je završio tek jednom krajem prve runde, ali se istog trenutka vratio na noge.

Borac iz UFD Gyma ovim nastupom nije nastavio svoj nokauterski niz iz posljednja tri meča, ali je došao do četvrte uzastopne pobjede i unaprijedio svoj borilački omjer na 17-3 (14 KO).

I ono što je najvažnije, hrvatski borac je meč završio bez ozljede te će biti spreman nastupiti na KSW 51 priredbi koja se 9. studenog održava u Areni Zagreb.

Soldiću je ovo bio šesti nastup za vodeću europsku promociju u kojoj je se kroz posljednje dvije godine svojim atraktivnim stilom borbe profilirao u jednu od njihovih najvećh zvijezda. Na putu prema svjetskoj slavi Vitežanin kojem su tek 24 godine imao je i veliku podršku svog menadžera Ivana Dijakovića kod kojeg trenira u UFD Gymu u Dusseldorfu.

Soldićev trener i menadžer Ivan Dijaković na zanimljiv je način za Bild prokomentirao težak put nadolazeće borilačke zvijezde.

"Roberto je ovamo došao s dvjema borbama i 150 eura u džepu. Nije imao ni smještaj u prvim mjesecima pa je spavao u našoj staroj dvorani. Njegova priča je nevjerojatna", rekao je Dijaković.

Linker
16. travanj 2024 10:48