Regija

Sara Kos osvojila zlatnu medalju na jakom 58. ‘Beogradskom pobedniku‘

Sara Kos
 Instagram
Hrvatska boksačka reprezentacija iz Beograda se vraća s jednim zlatom

Sjajno je formu tempirala hrvatska boksačica Sara Kos za ovu sezonu, a to se najbolje dokazalo u Beogradu na 58. Beogradskom pobedniku, vrlo jakom međunarodnom boksačkom turniru. Hrvatska reprezentacija otišla je tamo u sastavu pet boksača i četiri boksačice, a samo Sara je došla do borbe za medalje i to tako da se vraća kući s onom najsjajnijom.

Ona je u današnjem finalnom meču bila bolja od ruske reprezentativke, Aleksandre Ordine, na taj način odmah osvetivši četvoricu svojih muških kolega. Naime, svi oni su eliminirani upravo od strane ruskih boksača. Sara tako potvrđuje svoju sjajnu formu, koju je zapravo tempirala još za veljaču i odgođeno Prvenstvo Hrvatske. Na prošlogodišnjem nije nastupila zbog ozljede pa je tako izostala i iz olimpijskog programa.

Do zlata na ovom turniru najviše AIBA kategorije članica zagrebačkog kluba Petar Zrinski upisala je četiri pobjede za redom, savladavši predstavnice Mađarske, Francuske, Srbije i na kraju Rusije! Sara se ima pravo nadati nastupu i dobrom rezultatu na Svjetskom prvenstvu koje se na jesen održava upravo u Beogradu, gdje bi trebala osigurati mjesto reprezentativke u kategoriji do 64 kilograma.

Linker
24. travanj 2024 09:34