Regija

Sara Luzar Smajić u UFD Gymu: "Kupila sam kartu u jednom smjeru"

Sara Luzar Smajić u UFD Gymu
Sara Luzar Smajić prošlog se tjedna zaputila u Düsseldorf, u poznati UFD Gym. Iz tog razloga smo ju kontaktirali, a ona nam je otkrila kako se ovog puta ne radi samo o skupljanju iskustva. Za Düsseldorf je kupila kartu u jednom smjeru i okreće novu stranicu svog života i borilačke karijere.

Vjerojatno najpoznatija hrvatska MMA borkinja u UFD-u je već bila početkom travnja. Tada se tamo nije dugo zadržala, ali stekla je nova iskustva te je cijelim posjetom bila i više nego zadovoljna. Upitali smo je kako je uopće došlo do kontakta s dvoranom braće Dijaković i kako se odlučila na još jedan dolazak. Iznenadila nas je odgovorom kako se ovog puta radi o nečemu puno ozbiljnijem.

"Kad sam prvi put išla u UFD, moj trener Igor Kolakušić je kontaktirao Ivana Dijakovića. Otišla sam na dva tjedna, nakon kojih sam se morala vratiti zbog nekih drugih obaveza. Ovog puta Ivan je kontaktirao mene, jer smo i ranije pričali o mom povratku u Düsseldorf. Donijela sam odluku i dala sam otkaz u firmi. Ivan me je kontaktirao u nedjelju, a ja sam već u četvrtak kupila kartu u jednom smjeru", ispričala nam je Sara nešto o svakako najvažnijem potezu koji je povukla po pitanju svoje borilačke karijere.

Kod ovakvih stvari uvijek slijedi pitanje o tome koliko dugo misli ostati u Njemačkoj. No, kako je i sama rekla, otputovala je bez točnih planova o povratku. Zapravo, trenutno je u fazi kada su sve opcije otvorene.

"Za sada nemam nikakve planove oko toga kad ću se vratiti. Nadam se da ću ostati što duže, a po potrebi i u potpunosti preseliti. Mislim da mi je to neminovno ukoliko želim uspjeti u sportu", rekla je, a onda nam je otkrila na čemu će ovog puta najviše raditi: "Nadam se napredovati na svim poljima. S obzirom na to da sam borkinja koja nema borilačku pozadinu, svjesna sam da moram još više zapeti i puno raditi na svakom segmentu borbe."

Sara se nije borila od travnja prošle godine, kad je u Italiji odradila svoju drugu borbu i doživjela prvi poraz. Cijelo to vrijeme naporno trenira, a osim u UFD-u, bila je i kod Gorana Babića u Frankfurtu. Ne želi si dozvoliti novo posrtanje i borit će se kad bude u potpunosti sigurna da je spremna krenuti u niz koji će je voditi prema europskom vrhu.

"Za sada nemam ništa u planu, ali nadam se kako bih uskoro mogla ući u kavez. Prošlo je već puno vremena i taj osjećaj mi nedostaje. Osim toga, moram odraditi popravni za Italiju", otkrila nam je ova 24-godišnjakinja koja ima ogromnu motivaciju i želju za uspjehom. Sad se nalazi u jednoj od najboljih europskih dvorana gdje dva puta dnevno može trenirati na visokoj razini. I upravo to je ono kako može od sebe stvoriti uspješnu borkinju. Predispozicije za to ima, jedino preostaje rad.

Linker
15. travanj 2024 18:03