Regija

Sara Luzar Smajić ugovorila novu borbu, čeka ju neporažena velika njemačka uzdanica

Sara Luzar Smajić
Sara Luzar Smajić ugovorila je svoju novu MMA borbu, svakako najveću do sada. Na veliku scenu izaći će nastupom na 24. priredbi trenutno najveće njemačke promocije, GMC-a.

Nakon što je 5. listopada upisala svoju prvu pravu profesionalnu MMA pobjedu, ekspresnim nokautom protiv Kelig Pinson na Fair FC 9 priredbi, ispred Sare Luzar Smajić pravi je ispit trenutne vrijednosti i kvalitete. 24-godišnja hrvatska borkinja iz UFD Gyma potpisala je ugovor sa sve većom GMC promocijom i borit će se protiv njihove velike uzdanice. Radi se o godinu dana starijoj Anni Isabelli Hübsch.

Hübsch je do sada odradila četiri profesionalne borbe i u svima je upisala pobjede, a tri puta od toga je nastupila u GMC borilištu. Ta promocija od nje jako puno očekuje te bi i njoj ovo trebao biti najveći ispit dosadašnje karijere. Dvije pobjede ostvarila je sudačkom odlukom, a dvije polugom na ruci, za što bi se dalo zaključiti kako bi trebala biti njena specijalnost.

Ugovaranje ove borbe znak je kako Ivan Dijaković smatra da je Sara spremna napraviti dodatni iskorak i nastupom u GMC-u možda čak i preskočiti nekoliko stepenica. Iz dvorane za nju dolaze samo pohvale i to od strane muških kolega poput Roberta Soldića ili Erka Juna. Uostalom, u Düsseldorf je otišla u potpunosti se prepustiti sportu i pokušati napraviti nešto od svoje karijere. Za sada je kroz jednu kickboxing i jednu MMA borbu potvrdila da može jako puno, a posebno dobro izgleda podatak da se predstavila kao nokauterka, što u ženskom MMA-u baš i nije čest slučaj.

Kako je do borbe ostalo nešto više od tri mjeseca, Sara će imati priliku kvalitetno se pripremiti i do detalja razraditi taktiku za borbu u kojoj bi je pobjeda stavila na važno mjesto europske MMA mape. Ženski MMA nema toliku konkurenciju kao muški i već nekoliko značajnijih pobjeda mogu dovesti do poziva većih promocija. "Guerreira" je kao svoj trenutni cilj navela dolazak do KSW-a, dok će o nekim većim visinama biti spremna razmišljati tek kad ostvari zacrtano.

Linker
19. travanj 2024 21:16