Regija

Satoshi Ishii sudačkom odlukom eliminiran iz PFL turnira

Goltsov vs. Ishii
 screenshot
Satoshi Ishii eliminiran je iz PFL turnira teške kategorije nakon što je protiv prvog favorita, Denisa Goltsova, odradio vrlo dobru borbu. Ipak, ono što je napravio nije bilo dovoljno za savladati sjajnog Rusa, koji je prema mišljenju sudaca napravio više stvari potrebnih za uzeti pobjedu.

Borba je krenula pasivno s obje strane, tek je Ishii nešto pokušavao udarcima nogama, no bez pravog efekta. Prvi pravi udarci dolaze od Goltsova nakon nešto više od minute borbe u prvoj rundi. Ishii na to pokušava rušenje. Uhvatio je nogu Goltsova, ali se nije uspio ustati, što je Rus iskoristio za pogoditi nekolicinu dobrih udaraca. Sudac je brzo podigao borce na noge, nakon čega Ishii počinje tražiti priliku za spustiti borbu na pod. To mu je uspjelo minutu prije kraj runde, a pola minute prije kraja ulazi u gard. Goltsov je pokušao nešto napraviti iz trokuta, ali nije bilo efekta i došao je kraj runde,

Druga runda je ponovno podosta pasivna do njene sredine, kad je napokon Ishii taj koji preuzima inicijativu. Ponovno je pokušao uhvatiti nogu i doći do rušenja, no Goltsov ga zaustavlja jako dobrim "sprawlom". Uspio se Rus nakon toga ustati, dok je Ishii ostao na leđima. Pokušavao je Goltsova pozvati u borbu na podu, no ovaj je to odbio i nastavio se kretati oko Ishiija, pogađajući ga nogama. Tako hrvatskom borcu nije dozvolio ustajanje, a sudac nije odlučio podići borce na noge. Radio je tako Goltsov do otprlike pola minute prije kraja, kad Ishii pokušava nešto napraviti, ali još jednom završava u trokutu.

Borba je tako došla do kraja, a pobjedu je odnio Goltsov većinskom sudačkom odlukom. Jedan sudac bodovao je 19-19, dok su dvojica i prvu rundu dali Rusu tako da nije bilo potrebno dodatno prebrojavanje, nego je prvopostavljeni borac izborio svoje mjesto u polufinalu. Ostao je dojam kako Denis Goltsov ipak nije toliki "bauk" kao što se činilo u najavama te da je možda mogao Ishii napraviti nešto više i uzeti pobjedu. No, Ishii će prije svega trebati žaliti zbog vrlo lošeg nastupa u drugoj borbi regularnog dijela protiv Jareda Rosholta. Taj poraz zapravo ga je doveo do najtežeg mogućeg ždrijeba kojeg ipak nije uspio proći.

Linker
17. travanj 2024 15:54