Regija

Satoshi Ishii sutra je u pohodu na K-1 turnir: Pogledajte što je Cro Cop poručio sudionicima turnira

Satoshi Ishii

 Screenshot (twitter, K-1)
Hrvatski borac japanskih korijena sutra će u Japanu nastupiti na jakom kickboxing turniru

Nakon vrlo uspješne 2021. godine u kickboxingu, Satoshi Ishii odlučio je i u 2022. godini nastaviti sa sportom u kojem ga mnogi nisu očekivali. 35-godišnji MMA borac i zlatni judoka s Igara u Pekingu 2008. godine, nije borac kojemu je stojka najjača strana.

Unatoč tome, Ishii je prošle godine upisao dvije pobjede u kickboksu, pod okriljem K-1 promocije. U devetom mjesecu 2021. godine, pobijedio je Rya Aitaku jednoglasnom odlukom, a na isti način pobijedio je i Ruija Hanazawu u dvanaestom mjesecu protekle godine.

Dobrim nastupima zaslužio je poziv na K-1 World Grand Prix turnir koji se sutra održava u Tokiju. Ukupno osam kickboksača nastupit će u sklopu ovog turnira, a Ishii će morati upisati tri pobjede u istoj večeri, ako planira osvojiti turnir. Njegov prvi protivnik bit će Japanac Kosuke Jitsukata. Prema podacima s Tapologyja, Kotsukata je na devet pobjeda i pet poraza u kickboxingu. Prošle godine upisao je jednu pobjedu, a nastupio je triput. Osam od ukupno devet pobjeda ostvario je nokautom.

Ako Ishii pobijedi Jitsukatu, u polufinalu ga čeka obračun protiv boljeg iz meča između Animala Kojija i Seiye Tanigawe. Donji dio ždrijeba u kojem se Ishii nalazi, osjetno je slabiji od gornjeg. Mahmoud Sattari (103-10-0) i K-Jee (21-11-0) obračunat će se u jednom od četvrtfinalnih ogleda gornjeg dijela ždrijeba, a Kyotaro Fujimoto također je dio gornjeg dijela. Radi se o 35-godišnjem Japancu koji posjeduje bogato kickboksačko (19-6-0), ali i boksačko (21-2-0) iskustvo. Melvin Manhoef, Gokhan Saki, Peter Aerts, Jerome Le Banner, samo su neka od imena koja je Fujimoto pobjeđivao. Inače, radi se o pobjedniku K-1 turnira iz 2009. godine.

Ishiiju ždrijeb pruža dobre šanse da dogura do finala, a tamo je sve moguće. Sutrašnji K-1 turnir održava se u teškoj kategoriji, a Ishii je danas na vagu stao sa 112.45 kilograma.

Beyond Kickboxing portal jučer je podijelio zanimljiv video na svom Twitter profilu. Radi se o kratkoj izjavi Mirka ''Cro Copa'' Filipovića koji je poručio:

''Poruka svim K-1 borcima. Ako Satoshi nekako ne uspije osvojiti turnir, onda pobjednik mora biti spreman za mene.''

Treba uzeti u obzir kako je video podijeljen 01. travnja (četvrti mjesec) i jasno je kako se radi o klasičnoj prvotravanjskoj šali u režiji Mirka Filipovića.

Linker
23. travanj 2024 06:52