Regija

'Savage' stvarno nema sreće: Radi koronavirusa mu otkazan već drugi nastup

Alen Babić
Hrvatski boksački profesionalac Alen Babić zaista nema sreće. Radi se vjerojatno o prvom profesionalcu kojem su radi koronavirusa otkazana već dva nastupa. Najprije jedan u Milanu, na početku europske epidemije, a sada i drugi u Crnoj Gori.

"Savage" vjerojatno misli da ga opaka bolest prati. Podsjetimo kako je Hrvat trebao boksati svoj četvrti profesionalni meč prije nekoliko tjedana u Milanu na "Matchroomovoj" priredbi. No, čitava priredba je otkazana pa je član BK Leonardo iz Zagreba umjesto u Italiju, otputovao u Crnu Goru, gdje je narednih tjedana pomagao crnogorskom boksaču Dilanu Prašoviću. Crnogorac je trebao 27. ožujka boksati protiv Edina Puhala u Budvi, u bitnom dvoboju koji je trebao odlučiti idućem izazivaču za pojas svjetskog prvaka u "cruiser" kategoriji prema WBO federaciji.

U međuvremenu je i Babić dogovorio meč na istoj priredbi te se pojavio na službenom plakatu. Nažalost, na koncu je čitava priredba radi koronavirusa otkazana, a Babić je dva puta ostao bez već dogovorenog angažmana.

S obzirom na nezapamćeno stanje u čitavom svijetu, ne zna se kada bi se situacija s pandemijom mogla normalizirati, a time i nastaviti sportska natjecanja. U narednih nekoliko tjedana zasigurno ne.

Linker
03. svibanj 2024 16:48