Regija

SBC 27: Reljić,Veličković i Maldonado uspješni u debiju, Uverić brutalno nokautirao Krofaka

Goran Reljić i Bojan Veličković
 screenshot
Goran Reljić i Bojan Veličković uspješno su započeli svoju karijeru u SBC-u, pobjedama prekidom na početku druge runde svojih borbi. Uz ponešto više problema uspješan debi imao je Fabio Maldonado, dok su Vladislav Kanchev i Miro Jurković obranili titulu veltera, odnosno srednje kategorije. Najbolji potez priredbe bio je nokaut Nemanje Uverića u borbi protiv Stanislava Krofaka.

Bojan Veličković bio je glavna zvijezda priredbe koja se u Vrbasu održala bez prisustva gledatelja. Nakon dominantne prve runde, srpski borac je Danila Souzu Dos Santosa na predaju prisilio gušenjem na početku druge runde i tako je Brazilcu nanio prvi poraz u karijeri. U sunaslovnoj borbi pobjedu je upisao Fabio Maldonado, no brazilski veteran to je napravio puno teže od očekivanog. Pelu Adetola bio je dobar protivnik i kroz sve tri runde je parirao Brazilcu, no ovaj si je ipak uspio za 40. rođendan pokloniti pobjedu sudačkom odlukom.

Težak posao imao je i Goran Reljić. Bivši hrvatski član UFC-a slavio je nokautom na samom početku druge runde, no nakon što je prvu rundu bio na rubu poraza. Pedro "Brum" Dos Santos bio je dominantan kroz prvih pet minuta, no nije uspio završiti čvrstog i iskusnog Zadranina, da bi onda ovaj već na samom početku druge dionice potvrdio kvalitetu i slavio prekidom. Njega bismo mogli uskoro gledati u borbi za titulu srednje ili možda čak i poluteške kategorije, ako SBC odluči organizirati borbu koju regija već godinama želi vidjeti, Reljića protiv prvaka Igora Pokrajca.

Miro Jurković obranio je titulu srednje kategorije pobjedom sudačkom odlukom protiv Jeffa Dos Santosa, dok je titulu u velteru obranio Vladislav Kanchev. Bugarski borac nokautirao je Lincolna Henriquea u trećoj rundi do tada vrlo kompetitivne i neizvjesne borbe.

Julio Cesar Araujo savladao je Nathana Oliveiru sudačkom odlukom, dok su preostale dvije borbe završile prekidom. Povratnik iz UFC-a, Junior Albini, na samom je početku svoje borbe nokautirao Adnana Alića, dok je Nemanja Uverić brutalno nokautirao Stanislava Krofaka. Nakon otprilike tri minute ispitivanja snaga, hrvatski borac krenuo je naprijed, no previše neoprezno i desna šaka borba iz Subotice završila je točno na njegovoj bradi, a on u vrlo gadnom nokautu.

SBC 27 tako je opravdao očekivanja, velika je šteta samo što ovu akciju nije mogla popratiti i publika s tribina. Ispod teksta možete pogledati snimku cijele priredbe.

Linker
13. travanj 2024 01:19