Regija

Sep na 'Machroomovoj' priredbi boksa do sada daleko najozbiljniji meč u profi karijeri

Hrvoje Sep
 Facebook
Hrvatski boksački profesionalac Hrvoje Sep će 27. ožujka ispred sebe imati do sada najozbiljniji test u dosadašnjoj profi karijeri. Na Matchroom-ovoj priredbi u talijanskoj Veroni će ukrstiti šake s iskusnim domaćim boksačem Sergiyjem Demchenkom.

Originalno Ukrajinac, a sada stanovnik Rima, Demchenko u karijeri ima gotovo 40 mečeva. Do sada je sakupio 22 pobjede i 15 poraza, a u nekoliko navrata se borio za EBU-ovu europsku titulu u poluteškoj kategoriji, kao i interkontinentalne pojaseve prema nekoliko federacija. Trenutačo je rangiran kao 76. boksač svijeta u ovoj kategoriji prema Boxrecu. U posljednjem meču je izgubio EBU-ov pojas prvaka Europske Unije od Francuza Pierrea Huberta Dibombea na bodove. Ukupno gledano je daleko najozbiljniji Sepov protivnik u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Sep trenutačno ima 11-0, a iza njega je vrlo zaposlena 2019. godina u kojoj je odradio ukupno 8 mečeva, ostvarivši pritom osam pobjeda, uz impresivnih 8 prekida. Nekadašnji hrvatski olimpijac je trenutačno 282. na BoxRecovoj tablici, no očekuje se da bi mu upravo ova godina trebala biti ona u kojoj će napraviti iskorak prema višem renkingu, a onda i prilici za neku od titula. Eventualna pobjeda protiv Demchenka je zasigurno korak u tom pravcu.

Linker
20. travanj 2024 06:48