Regija

Sep ponovno 'glumi' Enrica Koellinga!

Hrvoje Sep
 Facebook
Hrvatski boksački profesionalac i nekoć olimpijac Hrvoje Sep je prošlog vikenda u ljubljanskim Stožicama ubilježio 10. profi pobjedu. Član BK Leonardo iz Zagreba je ponovno slavio prekidom u prvoj rundi pogodivši svog protivnika Janoša Lakatoša u jetru.

No, za Sepa nema odmora. Već krajem ovog tjedna 33-godišnji boksač putuje u Njemačku gdje će nekoliko tjedana pomagati sjajnom domaćem profesionacu Leonu Bunnu uoči njegovog meča za titulu internacionalnog prvaka prema IBF verziji. Neporaženog Bunna 2. studenog u Koelnu čeka meč protiv sunarodnjaka Enrica Koellinga upravo u Sepovoj kategoriji pa ne čudi da su se Bunnov tim odlučio upravo za našeg profesionalca kao glavnog sparing partnera. Podsjetimo kako je Koelling prije dvije godine ukrstio rukavice sa svjetskim prvakom Arturom Baterbievim za titulu IBF prvaka svijeta. Slučajnost ili ne, Baterbiev je tada za pripreme koje je odrađivao u Kanadi angažirao upravo Hrvoja Sepa. Na koncu je slavio nokautom.

Bunn je trenutačno 30. boksač svijeta u svojoj kategoriji, a sa savršenim neporaženim "scoreom" koji trenutačno iznosi 14-0 (8KO) i tek 27 godine, svakako je jedan od boksačkih profesionalaca koji će obilježiti iduće godine u europskom i svjetskom boksu. Gledali smo ga u Areni Zagreb prošle godine na priredbi moćnog Sauerlanda. Tada je pobijedio Emmanuela Feuzeua prekidom.

Linker
21. srpanj 2024 06:54