Regija

Shields nakon povijesne pobjede: 'Htjela sam ju kazniti! Ivana, vrati se u Hrvatsku!'

Claressa Shields
 Screenshot/Youtube
Claressa Shields (10-0) ispisala je povijest pobjedom protiv najbolje hrvatske boksačice Ivane Habazin (20-4) u meču za WBC i WBO titule u supervelter kategoriji. Amerikanka je pobjedom u tek desetom profesionalnom meču karijere najbrže u povijesti stigla do titule u tri različite kategorije.

"Osjećaj je odličan! Uspjela sam to u 10 mečeva, sada sam broj 1! Najbrža boksačica u povijesti s titulama u tri divizije. Željela sam ju kazniti, željela sam tu pobjedu", rekla je nakon borbe Shields, koja je uvjerljivo slavila jednoglasnom odlukom sudaca.

Habazin je pružila solidan otpor i natjerala Shields na promjenu taktike, nakon čega ju je Amerikanka pritisnula udarcima u tijelo.

"Andre Ward mi je iz prvog reda vikao - sestro, gađaj ju u tijelo! Bacala sam body shotove i u prvoj minuti - bum, pala je!", komentirala je Shields i poslala poruku svojoj protivnici koja joj je na vaganje donijela sladoled.

"Ivana, nisam željela tvoj sladoled. Htjela sam pobjedu! Ivana se može ponizno vratiti u Hrvatsku i možda u sljedećem pokušaju postane svjetska prvakinja protiv nekog drugog. Ja sam GWOAT, ona nije mogla ništa protiv mene".

"Pripremali smo se za ovu borbu mjesecima. Nije to bilo ono što sam željela, ali sretna sam s napretkom. Tolike su me zvijezde gledale večeras... Samo želim postati još bolji borac. To je sve. Želim potaknuti rast ženskog boksa. Želim dijeliti card s Deontayom Wilderom i Errolom Spenceom", rekla je američka boksačka zvijezda.

Shields je i dalje neporažena u profesionalnoj boksačkoj karijeri, a u sljedećoj borbi najavljuje obranu IBF, WBA, WBC i WBO titula u srednjoj kategoriji.

Linker
27. travanj 2024 08:14