Regija

Sjajne vijesti stižu nam iz Turske: Skupljen je novac za prvu fazu liječenja hrabrog Omara Mahmića!

Selver Mahmić

 FNC
Bilo je potrebno skupiti 40.000 dolara, a uz vašu pomoć to je prošlo veoma glatko

Regionalni MMA svijet ujedinio se prošloga tjedna kada je to bilo najpotrebnije. Podsjećamo vas, sin bosanskohercegovačkog borca Selvera Mahmić, Omar, ima agresivni tumor na mozgu te je mogućnost liječenja u BiH iscrpljena, a spas su mu kemoterapije u Turskoj.

Za prvu fazu liječenja bilo je potrebno skupiti 40.000 dolara, a s ponosom javljamo da smo svi zajedno i uspjeli u tom naumu! Mahmić se javio iz Turske i kazao da su kemoterapije krenule, a trebao bi ih primati narednih pola godine. Usto, zahvalio se svima na pomoći i poslao snažnu poruku na kraju:

"Ovim putem htio bih reći da su sredstva za prvu fazu liječenja mog Omara skupljena (40.000 dolara). Počeo je s kemoterapijom u Istanbulu i trebao bi ih primati narednih šest mjeseci. Ne mogu opisati riječima i zahvaliti se svima koji su sudjelovali u akciji i bili tu s nama u teškim trenutcima. Što reći za ljude koji su omogućili mom Omaru liječenje! Hvala puno svima, mom Maglaju, mojoj Bosni i Hercegovini, mojoj MMA zajednici i svima ostalima. Nadamo se da će Omar izaći kao pobjednik!"

image

Instagram story Selvera Mahmića

SCREENHSOT/INSTAGRAM/SELVER MAHMIć

Redakcija Fight Sitea također želi Mahmiću da sve prođe što brže i bezbolnije te da se hrabri Omar u potpunosti oporavi, a također se zahvaljujemo svima vama, našim dragim čitateljima koji su odvojili vrijeme i novac za pomoć. Još jednom ste pokazali da je MMA zajednica istinski homogena i da ste uvijek tu kada treba pomoći. Hvala svima od srca!

Linker
02. svibanj 2024 14:08